Обзор на 4-ти кръг

АМФЛ "Зимен турнир 2015"

Цветан Радулов
Цветан Радулов 19:00 ч., 05 Фер 2015
0
103
Стоян Георгиев

Група А

Развихрилото се време не попречи на провеждането на четвъртия кръг от Зимния турнир.

Въпреки бурните нощи, като цяло съботния и неделния ден бяха сравнително спокойни и предложиха добри условия за игра. Мачовете от Група А започнаха в събота привечер. Финалистите излязоха срещу търсешия победата състав на ФК Феникс.

„Фениксите” не оставиха много шансове на противниците си. Срещата се запомни главно със своята резултатност, като головете заваляха още от първите минути. Символичните гости отново показаха традиционния си стил – агресивни пред гола и оставящи големи пространства в защита.

С изявите си впечатли опитният страж на Феникс, който отново доказа правилото, че няма стари и млади, а можещи и неможещи. Останалите две срещи от групата се изиграха в неделя вечер. Хели надделяха с 6-1 над Лалета и записаха четвърта поредна победа. „Вафлите“ вкараха четири безответни гола през първата част, с което си подсигуриха по-спокойни втори 25 минути.

Халифакс Сф отстъпи с 3-6 пред Sport vision, макар че през второто полувреме опита да се върне в мача. „Визионерите“ заемат третата позиция и имат добри шансове за класиране. В крайна сметка срещата приключи при резултат 6-13. Europass спечели служебна победа с 5-0 срещу МФК Аматьори. Това бе втори пореден служебен успех за „европасите”, които бавно и полека без дори да играят се приближават към елиминационната фаза на турнира. Най-вероятно първото място ще се реши в директния двубой между Europass и Хели, който ще състои още в следващия кръг.

Група Б

Фаворитите отново продължават да трупат точков актив след протеклия кръг в Група Б. ФК Ферион не престава да се движи по план в своя типично „ювентински” стил. „Ферионите” взеха победа с 6-2 над отбора на Партизан Челопечене, като отново второто полувреме бе по-силно за домакините.

FC Greensport имаше далеч по-трудна задача срещу разбудилия се състав на Реал Мадрид България, но в крайна сметка след 5-4 също стигна до успеха. Гостите се оттеглиха с гол преднина, но след размяната на полетата Грийнспорт успя да обърне мача в своя полза с помощта на опита си в турнирните битки.

Водачите в групата продължават победния си път и вече гледат към следващия кръг на турнира. Тупа Лупа очаквано надделя над Бохемия с 6-2 и засега заема третото място в групата. Red Fire отстъпи минимално с 0-2 от ФК Ботуш, като за гостите това бяха първи точки в турнира. „Ботушарите” вкараха по един гол във всяко полувреме и стигнаха до успеха. Грийнспорт и Ферион имат пълен актив от точки, като Гюро и компания са на първото място заради по-добрата си голова разлика. Освен това интересна се очертава и битката за третото място, за което шансове имат поне три отбора.

Група В

В Група В претендентите за челните позиции се подготвят за решителните мачове, които ще разпределят квотите за елиминационната фаза. Кръгът стартира ударно с четирите двубоя от тази група и беше открит с мач между Ботев Върбово и ФК Стъргел. Върбовци очаквано доминираха и спечелиха срещата с 9-2.

Гроздан Ботев записа хеттрик за Ботев Върбово, а два гола добави Димитър Апостолов-Митко. Ф. К. Хoливуд се изправи срещу младоците от ФК София 2010. „Кинаджиите” бяха мотивирани за успех след грешната стъпка миналия кръг. ФК София игра с човек по-малко и „жълтите” натрупаха преднина. През първото полувреме домакините забиха осем безответни гола и на практика си осигуриха победата.

Началото на второто полувреме се запомни с красив прехвърлящ удар на Християн Иванов-Хрис. Колоритната треньорка на „софиянци” упорито даваше указания, но с петима човека те бяха блъснати тежко от слатинския рейс. Цецо Стойков отново бе във вихъра си и заби шест попадения за крайното 15-3.

Съотборниците му също се отчетоха подобаващо – Хрис записа хеттрик на сметката си, Недко Стоянов вкара два гола, а Георги Антонов-Холивуда и вратарят Светльо Кючуков по един. За „софиянците” Виктор Церовски отбеляза два гола. Появата на Виктор Цветанов-Хулигана разнообрази атмосферата около терена. Казан Красна Поляна надделя с 9-6 над ФК Хуни след равностойно първо полувреме.

Завърналите се в състава на Казан опитни бойци в лицето на Александър Жеков-Сашо и Дани Мансиев бяха сред основните действащи лица на терена. Сашо Жеков наниза пет гола, а Дани Манасиев се отчете с хеттрик. За „хуните” Христо Трендафилов отбеляза 3 гола, а Георги Каменов – два.

Сокол Бенковски трудно надделя с 4-3 над Falcon, като „соколите“ сами опитаха да вкарат вълка в кошарата и головете в своята врата. Намиращият се на резервната скамейка Георги Борисов обясни, че Бенковски е скрил част от своите възможности с оглед предстоящият мач с Холивуд. Ангел Попов се отличи с 3 гола за победата. В края на тази седмица ще има повече яснота около разпределението на челните, особено след изиграването на срещата между Ф. К. Холивуд и Ботев Върбово.

Група Г

Четвъртият кръг донесе леки размествания на пластовете в Група Г. ФК Ферион Футзал отстъпи с 4-6 пред Levski-G, след като гостите отбелязаха три гола през първата част.

„Футзалите“, начело с каления в битките ветеран Станислав Симов-Станката в редиците си натиснаха съперниците си през втората част, но не успяха да стигнат до обрат. Евротур запази мрежата си суха, след като победи с 8-0 Еко Балкан. Тетевенско-гложенската група не съумя да се опре на един от водещите отбори в Лигата. FC Alpha загуби с 1-6 от Бригада и остава на предпоследното място в групата без спечелена точка.

Турнирните бойци от Бригада отново показаха премерени действия в двете фази на играта, които бяха достатъчни за успеха. В сряда остава да се изиграе двубоят между Mladost City и Юнивърсити Юнайтед. Евротур е непобеден от началото на турнира, следващите три отбора ще се борят за класиране в елиминационната фаза.

Група Д

Двубоите от изминалия четвърти кръг в Група Д още повече завързаха ситуацията там. В първата среща от групата АФК Титаните отстъпиха с 2-6 от Ферион Б. Мачът бе изключително интересен и „луд“, като и двата отбора се раздадоха на терена. Кадровите проблеми не повлияха на качеството на срещата.

Титаните взеха първото полувреме с крехката преднина от един гол, но след почивката неточният им мерник (или точният от друга гледна точка, защото винаги нацелваха Митко Топалов) пред противниковата врата се отрази негативно за тях.

За „ферионите“ с по два гола се отличиха Кирил Занев и Християн Кънчев-Пилето, добро включване направи новото-старо попълнение Митко Харизанов-Бакшо. Като куриоз може да се отбележи, че в един и същи кръг А- и Б-отборът на Ферион спечелиха срещите си с по 6-2. Белите мечки се подхлъзнаха за втори път, след като загубиха с 1-2 от TMF Group. „Мечките“ поведоха преди почивката с един гол, но през второто полувреме новаците достигнаха до обрат в резултата. Така те постепенно навлизат във форма и се задържат в средата на таблицата. Срещата между Новаците и Ла Фурия завърши с логична победа за гостите с 3-9.

„Фуриите“ за пореден път срещнаха трудности през първото полувреме, но след почивката наложиха своята воля на игрището. В неделния следобед АФК Слатина претърпя първата си загуба за 2015 година след 1-3 от ФК Комета. „Кометите“ спечелиха минимално и двете полувремена, като така изместиха слатинци от второто място в групата. Мачовете от седващия пети кръг може както да дадат отговор на някои въпроси около класирането, така и допълнително да заплетат интригата в групата.

Източник: Аmfl-bg.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията