Срамен спорт – епизод 11

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 11:40 ч., 02 Фер 2015
0
951
Getty Images

Има имена в българския СРАМЕН спорт, които са непреходни. Става каквото става и все до тях се стига. Особено ако са си платили на някой „жълтурковец” за пиар под мотото „Всеки ден се пише каквото и да е за мен”.

Отминалата срамноспортна седмица започна с ето тази ексклузивна новина.

„Волейболната легенда Любо Ганев почти си намери майстора по време на екзотичната си ваканция в Малайзия. 212-сантиметровият вицепрезидент на федерацията бе нападнат от маймуни, докато отмарял край басейна в наетата къща. За негово щастие животинките се оказали дружелюбни и дори хапнали малко от храната на Любо Ганев.”

Ако случайно някой сляпоглухоням не е разбрал, че на Ганьо отрочето е на екзотична почивка в Малайзия, скоро ще го получи и под формата на татуировка. Сигурен съм! Вие представяте ли си за каква спортна драма иде реч?

Нахални маймуни шпионират „великанът-легенда”! Той ги отблъсква и се хвали във Фейсбук. И ето ти новината на деня, седмицата, месеца, а защо не и на годината? За финал „услужливият” журналист завършва с инфантилен бавноразвиващ се патос: „Почивката за легендата приключва на 29 януари, а дотогава той ще е внимателен, когато излиза от къщата.” ... Мънки бизнес, мада фака! :(

И пак срамни случки в „БарЦилоната”. Този път май за всичко е виновна „барселонската Николета” – Шакирата. Ето новината.

*След Лионел Меси още един играч на Барселона бе уличен в укриване на данъци. Това е защитникът Жерард Пике. Според "Ла Вангуардия" той е укрил доходи за периода от 2007 до 2010 година, върху които трябва да плати данъци в размер на 2,5 милиона евро.*

Сега, ясно е, че и на Пикето му е трудно. Ето второ дете му се изтърси преди броени дни. Това са памперси, биберони, ританки ... ама и Шакирата да го кара малко по-скромно. Ми, то ще се окаже сигурно, че това семейство и здравните осигуровки не си е плащало от 2007-ма. И тогава ако ги подхване Караконджул Пешо Москов, жална им майка барцилонска.

Успокоителното при Пике и Шакира е, че без да се напъват много, за около ден и половина могат да изкарат тези въпросни 2,5 милиона евро.

И отново за поредна седмица се дъвчеше името на новия национално-футболен месия Ивайло Петев. Той така се оплете милия, че взе да кани в „национала”, всеки който пресича правилно на пешеходна пътека.

Последно викна някакво момче от Ботев, дето дори треньорът му там, не е сигурен от неговия отбор ли е. Сети се и за някакъв пич от „Овча купел”, който миналото лято мислел да спира с футбола и да става продавач в „Макдоналдс”, според пресата.

А пресата е настръхнала и само чака скорошната първа изцепка на Петев. Още повече, че за първи път в историята на държавната ни гарнитура, футболисти се молят на клубовете си да не ги пускат да играят в псевдо-контролата с Румъния. Професор Вучкова да бяха сложили за селекционер, по-позитивно щеше да бъде приет! Шоуто предстои ...

За рубриката

"Срамен спорт" е авторска рубрика на Васил Громков-VaGro. Сатирата на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата може да намерите на страниците на Sportinglife.bg всеки понеделник преди обяд.

А спомняте ли си Видин?

Най-бедният и почти заличен град в Европейския Съюз. И там има спорт. Или поне имаше. Или почти имаше. Офффф, мъка! Поради сериозни финансови затруднения баскетболен клуб „Видабаскет” обяви, че ще прекрати своята дейност след 70 годишен живот между кошовете на Родината ни клета.

Срамна и тъжна работа и то точно във време, когато младите видински баскетболисти имат най-доброто класиране от пет години насам! Агонията на една изтрещяла Община, обещала предизборно златни времена за видинския баскетбол.

В последния момент бившият славен гард, сега политик Вили Лилков, спаси предстоящите два мача с лични средства, но нещата никак не отиват на добре северозападнало ...

И ето ни отново на дъното на класация!

България е на последно място по брой ски зони и лифтове, сочи сравнителен анализ с наши конкурентни държави в Европейския съюз. За тази черна картина алармира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на кръгла маса по проблемите на планинския туризъм.

К’во ви пука бе, хора ... нали продължаваме напред?

Да ги пускат с парашути тези скиори-мераклии. Прабаба им все на лифтове се е возила. Любо Ганев го нападат маймуни (виж началото), а ние тук за някакви лифтове ще се тюхкаме. Срамота!

В прав текст

Не съм дебелак! В "Тернана" се преродих, искам да докажа на всички критици, че не съм дебел.

Ако си мислите, че днешният СРАМЕН СПОРТ ще мине без Валери Божинов сте в поредната зловеща заблуда. Да замълчим и да чуем поредните шедьоври на „лозановия чехъл”.

„Не съм дебелак! В "Тернана" се преродих, искам да докажа на всички критици, че не съм дебел. Aко се представя на ниво в отбора, ще имам възможността да се върна в националния. На 28 март срещу Италия се надявам да бъда в състава. Ако ние българите играем, както знаем - с агресия и висока преса без да позволяваме на противника да има пространства, можем да направим неприятна шега на Антонио Конте. Победа с мой гол ще бъде максимумът”!

Сега!

Това или е копи-пейст пиар за всяка седмица, или Божинката качва нечувани нива в слагачеството. Подобни прийоми върти от половин година и Тончи Кукоч спрямо националния на Хърватия, ама той поне го прави в брутално-хумористичен стил. А Валерко е пълен аматьор в подмазването! Дори „Барби Гърл” на АКУА не беше толкова лигава навремето!

И за злорадстващ финал – „Богатите също плачат”!

„Колумбийският боксьор Едисън Миранда се оказа сред тарторите на престъпна група в Пуерто Рико, свързана с разпространение на наркотици и пране на пари. За професионалистът в супер средна категория, който има в кариерата си 36 победи и 10 загуби в Латинска Америка, излиза, че боксът не е бил единственото му занимание и начин да изкарва пари.”

Бе, да му се не види! Защо все борци, щангисти и боксьори преминават към „тъмната страна”? Как пък една художествена гимнастичка не се пробва? Дано поне Кобрата да ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД според закона, че от толкова бой по главата, всичко се случва ...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията