Големият Сам - Ходжсън под прикритие

Да гледаш Англия е мъка, а медиите на Острова се занимават с "важни" теми като позицията на Руни

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 06 Сеп 2016
0
970
GETTY IMAGES

Англия е тема, която изисква особени умения в графите "търпение", "издръжливост" и дълбоко вникване във футболната психология на една нация, рядко променяща стила си по отношение на играта, която е открила за света.

Националният тим на Англия тръгна с победа по пътя към Мондиал 2018. Скромна, с 1:0 в Търнава над Словакия, спечелена с измъчения гол на Адам Лалана в петата минута на добавеното време.

И армията от привърженици на този тим по света отново се зачуди - и каква ще е промяната с новия селекционер?

Отговорът - едва ли ще има.

Сам Алърдайс се удари в гърдите преди мача и каза, че е трябвало да получи работата преди 10 години, след Мондиал 2006. Но и така нищо фатално не е станало (опазил Бог), защото той днес бил по-добър треньор, отколкото тогава.

Големият Сам каза още, че равенство в Словакия няма да е краят на света... Разбира се, че нямаше да е - та кой вече се изненадва, когато Англия се провали?

Но да се върнем на облика, играта - какво ново показа отборът при Алърдайс?

Стартовите 11 бяха толкова ясни, че да ги познаеш не се изискваше да си Нострадамус (или Алърдайс). Подходът на новия селекционер е същият като на стария Рой Ходжсън - не е важно кой е във форма, а кои са имената.

Хари Кейн, който през август е трагичен в Тотнъм и няма нито един гол, стартира на върха на атаката. За сметка на Джейми Варди примерно, който вкара в последния мач на Лестър и изглежда все по-добре от двубой на двубой. Да не говорим, че е 3 пъти по-свеж от Кейн, който очевидно не е в най-добрата си кондиция.

Зад нападателя играха Рахийм Стърлинг - уверено започнал сезона в Сити при Гуардиола, Лалана (средно ниво в Ливърпул) и Руни, който играе като партньор на Златан Ибрахимович в атаката на Юнайтед, и то успешно.

Още в първите минути в Търнава обаче Уейн отиде между Хендерсън и Дайър в центъра на полузащитата и заигра "Пирло с тупе", както написаха английските вестници. Заигравката с косата на Руни не е най-важната.

Самият капитан след мача дипломатично отвърна, че е ОК на тази позиция. Въпреки че преди месец даде интервю, в което разкритикува жестоко Ходжсън, че го е пускал там...

"Не съм аз човекът, който да каже на Руни къде да играе", сензационно изстреля Сам след мача. Само по себе си - шокиращо изказване.

Да не говорим, че това се оказа основната тема за обсъждане в английските медии, раздута до невероятни пропорции и очевидно пресилена като важност. Все едно, че отборът няма други проблеми... Но и Алърдайс изуми с отговора си. Че ако не селекционерът, кой да каже на капитана къде да играе?

Та стартовите 11 на Англия в неделя в Търнава повториха 8 от тези, които излязоха и загубиха от Исландия на осминафинал на Евро 2016 месец и половина по-рано.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията