Жаклинизация: Ало, съвета, думите имат значение

Ще подкрепи ли Левски думите с действия?

Жаклин Михайлов
Жаклин Михайлов 07:20 ч., 06 Юли 2016
0
1536
Lap.bg

Изтече почти седмица от гръмкото изявление на председателя на УС на Левски Николай Илиев, че клубът няма да участва в първенство заедно с отбора, цитирам Илиев с неясно име – Етрополе- Литекс- ЦСКА. Това било общото мнение на всички участвали в заседанието, а на снимките и видеото се видя, че това е бая народ.

Нито един от тях обаче не подкрепи със словоизлияние тази част от разговорите. И, което е супер странно, цяла седмица от ФК Левски не дават никакво обяснение как точно ще протекат оттук-нататък конкретните им действия.

И поне за мен това се превръща в Поредната малоумна лъжа

Произведена от обителта на лъжите, в какъвто е превърнат футболен клуб Левски, този който някога бе Левски- Спартак, а след това в него бе дерибействано последователно от Томас Лафчис и Тодор Батков вече под откраднатото име Левски. Защото истината е, че на Левски никога не бе върнат статута отпреди 1969 година. Но това е друга тема!

Сега по същество!

Ники Илиев на интересен ли се направи, или все пак ще има някакво продължение. А то може да бъде само някакъв смислен ход по отношение на напускане на първенството.

Тези дни ще има жребий за програмата и ако наистина не искат да играят с хибрида или ГМО-ото както го наричат, Баждеков няма място на церемонията. А от клуба трябва да излязат с ясна позиция.

Шансът това да се случи обаче е минимален. Цяла България ще види колко жалък може да бъде Баждеков, когато все пак някой журналист му зададе въпроса - Г-н Баждеков нали нямаше да играете в това първенство?

Всичко ще се окаже поредната гадна лъжа. Левски чинно ще се запише до другите в тази порнографска А група, събрана по някакъв странен принцип. С Верея, Локо (ГО), Нефтохимик, които ще са първите в историята на световния футбол поканени да участват в първенство, без да са се класирали по нормалния начин с промоция. И всичко това единствено по политически причини.

И - питам аз - как ще реагират организираните фенове на Левски, които в последните два месеца не престават да повтарят, че няма да се примирят със случилото се. И не искат да играят с Литекс, който обаче вече се казва ЦСКА защото били намерили „вратичка в закона“.

За разлика от началниците, които са подставени, поставени или зависими, феновете са напълно свободни човешки същества и никой не може да ги манипулира. А от това, което чета като свободни излияния във форумите, 100 процента от феновете на Левски не искат да играят с новия член на А група. Дори и по хигиенични причини.

В крайна сметка 70 години врагът е бил един, а сега се появи някакъв натрапник, който иска да бъде припознат в тази роля. И който много искал да бие говедата.

Ама за да дойдеш и да биеш говедата, трябва да си го заслужил по някакъв начин. А не с вратички в закона. Ако си Литекс заповядай, няма проблем!

И ако началниците отново излъжат, което е в тяхната природа, феновете поне могат да бойкотират бъдещите мачове, които програмата ще отреди. И нито един от тях да не отиде на такъв позорящ вечното съперничество резил.

По-добре при това положение този Левски с неясния собственик да се обяви в несъстоятелност и да се обедини с някой, който има лиценз. И да си станат лика-прилика с братовчедите. Най-накрая и левскарите да се разделят, както това сега се случва при цесекарите.

И тези, които наистина са автентични да излязат и да извикат „Спартак не е Левски“. Защото преди 47 години техните предци нямаха тази възможност, както го сториха онези 200 момчета с червени сърца преди два дни. И ако трябва да се свърши веднъж завинаги.

Защото ни писна да отговаряме за МВР, за доносниците, за директивите, за КОЙ и кой ли не! Както се вижда за една хубава работа и 200 човека стигат. Пък после времето ще покаже!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията