Колко точки спечели Чех на Арсенал

Вратарят излиза срещу Челси в неделя! Там Петер стана звезда

Sportinglife
Sportinglife 20:35 ч., 22 Яну 2016
0
406
Getty Images

През лятото Жозе Моуриньо взе решение – Тибо Куртоа ще е вратарят на Челси, а Петер Чех не заслужава да седи резерва.

Най-малко заради безкрайните си заслуги за „сините” в ерата на Роман Абрамович.

Джон Тери, капитанът на Челси, каза: „Петер ще донесе на Арсенал между 12 и 15 точки!”

Да, чешкият страж не напусна Лондон, просто смени отбора.

Ако приемем, че в първия мач за сезона – 0:2 от Уест Хем, той можеше да се намеси и доста по-добре, то след това Арсен Венгер показа – направил е голям удар.

След този първи мач Чех просто е безгрешен. И това контрастира напълно с останалите вратари в ерата на Венгер в Арсенал.

Примери са последните двама. Войчех Счесни винаги е готов да даде вересия на съперника. А Давид Оспиня дори подари три точки на Олимпиакос на „Емирейтс”. Затова Венгер вече не може да си позволява експерименти.

Петер Чех е рекордьорът във Висшата лига по сухи мрежи.

Само през този сезон направи 10 мача без допуснат гол. Допуснал е само 21 гола.

Нека погледнем дали прогнозата на Джон Тери се сбъдна, като разбира се не забравим и злополучния първи мач с Уест Хем.

Вестник Telegraph изчисли какви са заслугите на чеха.

Арсенал – Уест Хем (0:2)

Чех беше големият виновник за първия гол. Тръгна да боксира при центриране на Дмитри Пайе, но бе безкрайно далеч от топката. Минус три точки за Арсенал.

Кристъл Палас – Арсенал (1:2)

В последните минути просто заключи вратата. Винаги бе на точното място в точното време. Плюс две точки.

Арсенал – Ливърпул (0:0)

Чех спаси феноменално удар на Джеймс Милнър в началото. След това излезе далеч напред, за да блокира Кристиян Бентеке. Ако голът на Аарън Рамзи не бе неправилно отменен, това щеше да е победа. Плюс една точка за Арсенал.

Арсенал – Евертън (2:1)

Спаси виртуозно удар на Делофу в последните минути, когато цялата защита на Арсенал изглеждаше объркана. Евертън имаше няколко ситуации да изравни, но се сблъска с вратаря. Плюс две точки за Арсенал.

Арсенал – Тотнъм (1:1)

Брилятно спасавяне при удара с глава на Ерик Дайър. Ако това бе гол, Тотнъм щеше да води с 2:0 и вероятно Арсенал щеше да загуби. Плюс една точка за Арсенал.

Норич – Арсенал (1:1)

В този случай спаси удар на Ектор Белерин, който бе близо до отбелядзване на автогол в последните минути. Плюс една точка за Арсенал.

Арсенал – Съндърланд (3:1)

Спаси на голлинията удар, при който резултатът можеше да стане 2:1 за Съндърланд. В резултат на това лондончани намериха сили да спечелят двубоя. Плюс две точки за Арсенал.

Арсенал – Нюкасъл (1:0)

При резултат 0:0 Джорджо Вийналдум остана очи в очи срещу Чех в наказателното поле. Вратарят спечели двубоя. След това Арсенал вкара. Плюс две точки за Арсенал.

Стоук – Арсенал (0:0)

Двамата вратари бяха най-добрите в мача. Чех спаси фантастично удар отблизо на Марко Арнаутович, а преди това блокира и Боян Къркич. Третото голямо спасяване бе срещу Хоселу. Плюс две точки за Арсенал.

С други думи – Петер Чех е донесъл на Арсенал 9 точки в 22 мача.

До края на сезона във Висшата лига има предостатъчно мачове прогнозата на Джон Тери не само да се сбъдне, но и преизпълни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията