Голдън Стейт продължава без загуба в НБА

Шампионите с най-добър старт от 55 години насам

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 12 Ное 2015
0
784

Шампионът в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт записа най-силното си начало на сезона от 55 години насам. Уориръс се наложиха със 100:84 над Мемфис Гризлис и взеха деветата си победа от девет мача от началото на първенството.

Лидерът на шампионите Стеф Къри отбеляза 28 точки, Андре Игуодала добави още 20 точки за победата на Голдън Стейт. За последно тимът започна толкова силно сезона през 1960/61 г.

„Страхотно е, защото това помага да имаме манталитет на победители. Нещо, което е изключително важно”, отбеляза нападателят на Голдън Стейт Драймонд Грийн. Той обаче бе категоричен, че отборът не се цели в рекордите и тяхното подобряване.

„Имаме различни играчи, които в срещите се проявяват добре. Не е само Стеф. Да, срещу Мемфис той бе над всички, но в следващия мач може да е някой друг. Кой знае”, коментира гардът на Уориръс Клей Томпсън.

„Имахме страхотен минал сезон и не искаме победната ни серия да свършва”, допълни още той.

Шампионите са убедителен лидер в Западната конференция и единствения отбор от двете дивизии без поражение. Втори на Запад е Сан Антонио Спърс с 6 победи и 2 поражения. На Изток водач е Кливлънд Кавалиърс със 7 победи и 1 загуба.

Голдън Стейт обаче все още е далеч от рекорда за най-силно начало на сезона. Той се държи от Вашингтон Кепитълс и Хюстън Рокетс, който съответно през 1948 и 1993 г. започват сезона с 15 поредни победи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията