С нов треньор и дрон Наполи се готви за Скудетото

Оптимизъм на "Сан Паоло"

Sportinglife
Sportinglife 14:35 ч., 28 Юли 2015
0
1116
GETTY IMAGES

Босът на Наполи Аурелио Де Лаурентис грабна микрофона и изкрещя мощно: "Vinceremo". Президентът на южняците даде обет на тифозите "ще победим", но без повече обяснения.

Миналата година Де Лаурентис се опари, след като обяви че тимът му ще се бори за Скудетото "без оправдания с "но" и "ако", но това се оказа чиста проба изхвърляне.

Неаполитанците не само, че не бяха замесени в битката за шампионското злато, но и завършиха на 24 точки след първенеца Ювентус.

Очакваше се, че Наполи се е настроил спрямо изискванията на Рафаел Бенитес след така наречената преходна година и ще постигне нещо наистина голямо, но тимът се смъкна с две позиции спрямо класирането си през сезон 2013/14 и успя да спечели с цели 15 точки по-малко.

Като че ли всичко тръгна наобратно още в края на август миналата година, когато Наполи не успя да се пребори с Атлетик Билбао и да влезе в Шампионската лига.

Първият мач завърши 1:1 на "Сан Паоло", а после попадение на Марек Хамшик в началото на второто полувреме в реванша на "Сан Мамес" даде надежда, но последваха три попадения за баските.

След като колата се обърна, започнаха да се търсят причините, а те бяха очевидни.

Просто отборът бе по-слаб.

Очакваше се Пепе Рейна да премине за постоянно в Наполи, но вместо това отиде в Байерн Мюнхен. Отборът се лиши още от опитни бойци като Федерико Фернандес и Валон Бехрами.

Във всички линии южняците имаха дупки за запълване, а допълнителен проблем беше това, че Бенитес не успя да намери позиция на капитана Марек Хамшик, на която да е по-добър и полезен, отколкото беше при Валтер Мадзари.

Националът на Словакия изгради репутацията си като най-опасен зад нападателите, а не забит в най-предни позиции.

През това лято обаче на "Сан Паоло" обърнаха внимание на тактическите грешки на Рафаел Бенитес от миналата година и изглежда, че са на прав път.

Пепе Рейна се върна в отбора, а с опита и качествата, които притежава, няма съмнение, че това ще е от огромна полза. В единествения си сезон за Наполи той се отличи с 13 сухи мрежи, а неговите наследници Андухар и Рафаел едва събраха 9 помежду си през миналата кампания.

Испанецът е лидер и веселяк, което е от съществено значение и ще се отрази положително на съблекалнята.

Отбраната трябва да се заздрави, след като допусна 54 гола през миналия шампионат и бе на незавидното 12-то място по този показател. Съвсем логично, Наполи търси централен бранител, а десният бек също е проблемен, но от наставника Маурицио Сари се очаква да се справи добре, след като нискобюджетният му Емполи допусна по-малко голове от Наполи през сезон 2014/15.

А Сари е толкова отдаден на играта, че използва дрон, който да записва тренировките и да се правят възможно най-добрите разбори.

Най-оптимистично е положението в средната линия, където бе привлечен Алан Маркес Лорейро от Удинезе.

Бразилецът е страхотен боец, а като прибавим и въображението, което се очаква от Мирко Валдифиори, друг нов, нещата изглеждат добре. Вилдифиори бе лидер по създадени положения за съотборниците си през миналия сезон. Очаква се Сари да върне Хамшик малко по-назад, което обещава полузащитата на Наполи да е наистина страхотна.

Специалистът все още бистри схемата, като голямо значение ще има и това дали Гонзало Игуаин ще остане в отбора.

Но Де Лаурентис му закова цена от 94 млн. евро, така че евентуалната му продажба на този етап изглежда невероятна. В отсъствието на Карлос Тевес, който се върна в Бока Хуниорс, Игуаин без съмнение е най-добрият нападател, който остана на Ботуша, което също е добра новина за Наполи.

И изглежда, че се върши добра работа, доакто водещите новини остават за трансферите на Ювентус и Милан.

Не се знае дали южняците са способни да вземат така мечтаното Скудето, но с новия треньор и новата нагласа в съблекалнята Наполи ще е сред претендентите.

"Vinceremo" (ще победим) обеща Де Лаурентис. За тифозите остава надеждата да се окаже прав.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията