Лудогорец отваря пропаст пред ЦСКА и Левски

Шампионите се целят в играчи от Примера, грандовете стягат коланите на последна дупка

Динко Гоцев
Динко Гоцев 08:30 ч., 19 Май 2015
0
1483
Lap.bg

Дупката от точки между Лудогорец и софийските грандове ЦСКА и Левски е най-малкият проблем за двата исторически водещи тима у нас.

Тя скоро ще се превърне в пропаст.

Харесва ни или не, в съвременния футбол класата и трофеите струват пари – инвестиции, трансферни суми, премии, голям финансов гръб зад клуба. Лудогорец ги има и смята да ги използва целево, както го прави вече четири години.

Докато в Разград говорят за трансфери на играчи, които ще струват около 3 милиона евро – начело с португалеца Рубен Рибейро и французина Матио Гомес, само в последните 48 часа силните хора в Левски и ЦСКА 4-5 пъти споменаха термина финансова дисциплина.

Че от такава грандовете имат нужда, спор няма. Но нека разшифроваме какво носи тя на фона на очакваната нова сериозна инжекция от пари от боса на Разград в отбора му.

Ивайло Манджуков говори за бюджет от 4 милиона лева на ЦСКА за догодина.

Успоредно с това ще се прави оздравителен план, в който клубът трябва да върне към милион на НАП и да погаси доста дългове.

На терена това ще значи един средно добър отбор за България, като говорим за месечни заплати от порядъка на 200 000 лева само за първия тим, без тук да се включват треньорски щаб и служители – доста оптимизирани като брой, според казаното от Манджуков.

Ще продължат кампании за дарения от феновете и ще им бъде предложен план за 5-годишни абонаментни карти, които са си пак дарение – инвестиция, с която клубът да има пари да оперира в сложните времена.

Левски е на същия хал, като има нужда от преценка на всеки изхарчен лев, след като дълги години очевидно, както и на „Армията”, такава не е правена.

Трудно ще е „сините” да задържат най-добрите си играчи, ако не минат поне 2 кръга в Лига Европа, за която още дори не са се класирали.

Иво Тонев говори за новия сектор, който ще донесе свежи пари, но това е пожелателно и съвсем несигурно като срокове.

Разликата е очевадна. В Разград се откриват трибуни за няколко милиона, правят се концерти и партита, които струват толкова, колкото не стигат за европейския лиценз на ЦСКА.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията