Байерн се прави на „умряла лисица”

Докато Барса вкарва по осем, баварците загубиха трети от последните шест мача

Sportinglife
Sportinglife 09:40 ч., 03 Май 2015
0
662
Getty Images

В сряда е мачът на мачовете – Барселона срещу Байерн. Дуелът на двата може би най-атрактивни отбора в Европа. Три дни преди него Барса изглежда като огромен фаворит. А Байерн – като че ли опитва да се прави на „умряла лисица”.

Каталунците разгромиха Кордоба с 8:0, а баварците паднаха с 0:2 от Байер.

Да, разлика между мачовете имаше. Каталунците се борят със зъби и нокти за титлата в Испания. Байерн отдавна триумфира като шампион на Германия и си позволи да пусне дори своя трети отбор в Леверкузен.

„Интересува ме само, че в този мач нямаме нито един контузен – каза Пеп Гуардиола. – Доволен съм, че след девет месеца Хави Мартинес се появи на терена и се представи добре. До понеделник ще съм наясно кои футболисти ще мога да използвам в Барселона.”

Мачът с Байер явно не бе интересен на Гуардиола.

Нито веднъж импулсивният испанец не излезе от треньорската зона. С отбора въобще не пътува Томас Мюлер, на пейката останаха куп звезди. А на терена излязоха Мичел Вайзер, Джанлука Гаудиньо и Рико Щиедер, за когото това бе първи мач в Бундеслигата. Като резерва влезе още едно напълно неизвестно име Лукас Гьортлер.

В случая Байер трябва да си зададе повече въпроси. Дори в такава формация новият стар шампион на Германия имаше повече положения, отколкото „аспирините”.

В Мюнхен трябва да се притесняват от формата на героя от Мондиал 2014 Марио Гьотце. Три пъти той излезе сам срещу вратаря, но не успя да вкара. Затова и напоследък е със статут на твърда резерва.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията