Кристиано е плъх, а Бербатов - маймуна

Тигъра Фалкао си е Тигър и според китайския зодиак, а Меси е Заек

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 16 Март 2015
0
6012
Getty Images

На 19 февруари Китайската нова година бе отпразнувана... предимно от китайци, но светът за пореден път обърна внимание на календара, зодиака и хороскопите от културата на онзи свят. Толкова различни в разбиранията си, китайците ни дават възможност да проверим какви са асовете на футбола според техните зодиакални знаци.

Димитър Бербатов, роден на 30 януари 1981 г., си е Маймуна.

Малко е трудно да го видим в ролята на хиперактивното и скачащо ловко нагоре надолу животно, но ... това отрежда китайският зодиак.

Да разгърнем книгите за китайски хороскопи и да видим – каква е Маймуната според тях.

„Тя има най-неуравновесеният характер от всички знаци...   има чувство за хумор, но винаги е лукава и хитра .... Маймуната е интелектуалец и има голяма жажда за знания...” Ето избрано за зодиата на Бербатов. И идва хитовото: „Тя не се поддава на магнетизма на Тигъра, над който се надсмива.”. Тук разбираме защо така и не се получи химия между него и Радамел Фалкао в Монако за кратките седмици, в които играха заедно. Защото, куриозно – Тигъра Фалкао си е Тигър и по китайския зодиак!

Накрая затваряме темата с изречението, че Маймуната е строг индивидуалист. Нещо, което при Бербатов не подлежи на съмнение. Някои го наричат дори интроверт, което също не е далеч от истината...

Футболист №1 в света Кристиано Роналдо е Плъх.

Тези, които не му симпатизират, вероятно с удоволствие биха се съгласили, но истината е, че тук сравнението с неособено приятния гризач не цели обида. А и Кристиано е бърз и недолюбван от съперниковите защити като плъх от домакиня в която и да е къща...

„Силни индивидуалности, стават страхотни лидери, но са непредвидими” – това пише за Плъховете, сиреч – за Роналдо. Друг от неговата зодия в китайския календар е Карлос Тевес, а се оказа, че два Плъха в атаката на Юнайтед са твърде много в един момент. Да не говорим, че не дадоха никакъв шанс на Маймуната Бербатов за лидерска роля в нея.

Лео Меси е Заек.

И никак не ни учудва, че първото изречение, описващо характера на хората от зодиата, е: „Те са хладнокръвни, търсят естетическата красота, артистични са, но остават някак изключени от емоциите и вглъбени в себе си.” Меси – артистът, който обаче няма аурата и драматизма на Марадона...

Някои от по-интересните наблюдения ни водят към това, че Луис Суарес е Тигър като Фалкао, а темпераментът на двамата може би наистина е сходен.

Диего Коща е Дракон, а понякога на терена наистина очакваш и това да направи – да духне огън в лицето на някой опонент. Вероятно не го е измислил физиологически, иначе всички други мръсни номера и провокации отдавна е вкарал в ход.

Гарет Бейл е Змия, а Андреа Пирло – Коза.

За италианеца напълно важи тази част от описанието на зодията му – „Спокоен и разсъдлив, с интелектуален подход към нещата.”

В заключение – Христо Стоичков, който вече не е на терена, е под знака на Змията.

Само чуйте това: „Характер, способен на големи дела, но често разделящ мнения...”

Китайците знаят какво говорят, нали?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията