Срамен спорт – епизод 13

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 09:45 ч., 16 Фер 2015
0
1039
Lap.bg

Кой не знае „Let It Be”, кой не я е дрънкал на китарка?

Има и такива незнайковци - звездите на НХЛ (националната хокейна лига на ЮЕсЕйците). С тази срамна „спорт и музика” новина, започна отминалата седмица на февруари.

След специално изследване стана ясно, че американските хокеисти си нямат на идея какви са имената на музикантите от легендарната група Бийтълс.

Мега-звездите Пи Кей Субан, Ти Джей Оши и Райън Макдонах са били сред най-неуките, като не са успели да назоват нито един член на квартета.

Сега ... не, че е фатално, ама представете си например, български хокеист (има ли го изобщо този спорт все още у нас?), да не може да назове поименно 4 броя певачки от Пайнер? Просто няма такъв филм.

За футболистите пък да не говорим. Там се знае и сезонната гръдна обиколка на всяка родна „силикона” (идва от силикон и икона). Let It Be!

Иначе добрата новина е, че безумната задгранична преподготовка на футболните ни отбори (с тук-там някое име завършващо на „ов” в съставите си), вече приключи.

Икономиката на Турция беше подпомогната щедро от почти цялата ни „А” група. Месец и половина „грандовете” ни, вместо да си подават в квадрати насред София или Пловдив, висяха в Турция, за да тренират тактиките за боевите ремита с Хасково или Марек.

За рубриката

"Срамен спорт" е авторска рубрика на Васил Громков-VaGro. Сатирата на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата може да намерите на страниците на Sportinglife.bg всеки понеделни

А в безумната футболна Африка, касапницата продължи и в последните няколко дни.

Над 40 запалянковци загинаха, а няколко десетки бяха ранени след сблъсъци с полицията по време на мача между Замалек и ЕНППИ на стадион „Еър Дифенс” в Кайро.

Стотици идиоти, решили, че на мач се ходи без билет и атакували на абордаж единствения отворен вход на стадиона. Полицията ги запукала със сълзотворен газ и сачми за птици, което предизвикало диви безредици. Някои били стъпкани в мелето, а други отровени при газовата атака.

Това обаче, не трогнало отборите и те си изиграли мача, а след края му шефовете на футболната лига решили да прекратят първенството за неопределено време.

Очакваме египетски ритнитопковци на кило в родната ни футболна дивизия в близките месеци!

„Много съм щастлив, че продължих споразумението си със "Зауерланд". С тяхната подкрепа ще имам възможността да се върна в най-добрата си форма. Заедно ще завладеем света!”.

Ха, познайте от първия път кой изрече през отминалата седмица, тези завладяващи слова?

Джокер: НИЕ СМЕ ГОРД НАРОД И ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!

Трепери свят! Завладян си! Пу, ти гониш!

И понеже цената на падналия бензин, пак започна да се вдига, някой алчен гении реши, че е време да понатрупа милиарди от мачовете в митичната ни „А” група. До дни ще стартира платен спортен канал, по който срещу скромната сума от 4 лева без 4 стотинки, ще се гледат „дербита” на поразия.

Моментално интернет форумите бяха заринати от толкова разнообразни псувни на български език, че модераторите не смогваха да ги изтриват.

Да поздравим с НЕдобре дошъл, новия спортен ПЛАТЕН канал и неговите бъдещи 3-ма (трима) абонати!

По същото време видеото от рождения ден на Кристиано Роналдо, в което той блъска бесен латино кючек, зарина Интернет от стотици профили.

Отдаваме тази срамноспортна проява на най-добрия футболист на Планетата, заради разгромната загуба от Атлетико Мадрид или като опит да подражава на Бобито Михайлов и оня негов епичен чака-рака денс фийчъринг Преслава. Едно е ясно: Футболът е Чалга по света и у нас!

Като споменахме Борислав Михайлов, той през отминалата седмица също имаше рожден ден и навърши 52 години. Партито, разбира се, беше в луксозен столичен ресторант, където уж по чиста случайност млади балеринки го поздравили с импровизиран танц от „Лебедово езеро” и то по чорапки!

Ех, трогателно е някак си туй нещо! За 60 годишнината на българския Сеп Блатер, балеринките ще са само по перуки! Тематично, дето се вика!

И сега ВНИМАНИЕ! На ред е топ-идиотията на седмицата:

„Маша е като митичния цар Мидас - каквото пипне се превръща в злато”, изтрещяха някакви дебили в Полша, пускайки търг с благотворителна цел.

Фенове наддават за кърпите й, бански, чаршафи, възглавници и какво ли не, докосвано от Гришовица. Но кулминацията дойде, когато маниаците дори поискаха организаторите да включат в списъка и тоалетната чиния, на която е седяло диамантеното дупе на Наша Маша!?!?!?!?

Дано не се заровят и по-надълбоко по отходната тръба само, че този търг от благотворителен, ще стане многосмърдителен!

А помните ли канибалските прояви на Луис Суарес?

Той май ще се окаже и вампир обаче, защото по време на мача от Висшата лига между Челси и Евертън, Бранислав Иванович захапа Джеймс Маккартни. От Футболната асоциация вече обявиха, че водят разследване. Интересен е фактът, че Иванович бе ухапан от гуруто на футболния канибализъм - Луис Суарес през април 2013 година.

Нареди ли ви се пъзелчето? След някоя и друга година, вампирите-канибали ще са толкова много, че ФИФА ще бъде принудена да въведе правило, отборът-победител да изяжда загубилия тим след мач!

И пак безсрамни вести за безумните кинти във футбола.

Според „Дейли Мейл” 7-те милиарда евро от новата сделка за тв правата в английската Висша лига ще вдигне до небето и заплатите на футболистите.

С парите от „Скай спорт” и „БТ Спорт”, доходите на водещите футболисти може да достигнат космическите 500 000 лири седмично (674 000 евро), или почти 35 милиона евро на сезон.

Е, извинявайте, ама излиза, че съдбата на Планетата, Галактиката и Вселената, зависи само и единствено от професията „футболист”!

Гадно, срамно и отвратително е!

Но пак е време за любов!

Защото Мика Стоичкова отново се влюби. Тук спортното нещо е, че тази Мика е щерка на Камата (прочут български футболист в близкото минало).

Една нейна снимка и един статус във Фейсбук бяха достатъчни, спортната ни журналистика да изпадне в поредния си безумен екстаз.

„Купидонската стрела най-накрая спука сърчицето на лицето му и заветният час настъпи... Моето слънце изгря! Ние се обичаме, но не само днес! Пожелавам го и на вас...”.

Това написа Миката и си сложи сърце на главата чрез фотошоп, а настроението на статуса й е „влюбена”. Как да не пуснеш това за водеща спортна информация? Как?

Но има и бонус! Щерката Стоичкова си е направила блог тип „лексикон”, за да скъси дистанцията между нея и феновете й. По-точно ТРИМАТА й фенове! Нацията си отдъхна, но продължава да чака нетърпеливо името на загадъчния нов любим на Мика, която работи ... ъъъъъъъъ!?!?! ВИП...

В седмицата на Свети Валентин (които и да е той), няма как да не финализираме нещата с херувимната медийна лиготия за „лав сторито” на Гришомашо. Поводът: Григор пуска снимка в Twitter как посрещна изгрева в Акапулко. Не стига това, ами и я коментира с едно „Добро утро!”.

Следва лавина от „новини” по темата, защото новите Божилозанови са световна любовна сензация.

И за да докарат текста до заветните 20 лева, родните съчинители започват с въпросите: „Защо точно Акапулко?”, „Какво е закодирано в това „Добро утро”?”, „Пристигнала ли е и Наша Маша в Акапулко?”, „Ще има ли предложение за брак в Акаулко?”, „Джокович вече купил ли е кумския подарък?”, „В Мексико ли ще е медения месец?” и стотици други питанки, касаещи съдбата на човешкия род.

Е, как да не му изтрещи на човек и да не започне да наддава за бидето на Шарапова?

Срамен спорт продължава ... все по-надолу!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията