Краят на Арсен е близо, но ще свършат ли с това мъките на Арсенал?

Промяната на мениджър е наложителна, но само тя няма да реши проблемите на клуба

Sportinglife
Sportinglife 15:40 ч., 02 Март 2018
0
2728

Арсен Венгер е на ръба на пропастта като мениджър на Арсенал. Няма съмнение, че краят е близо.

Огледайте се сред познатите, които подкрепят този отбор. Пресметнете процентно колко останаха тези, които не размахват плакат "Венгер - аут" или не са го сложили дори на профилната си снимка в социалните мрежи. Представителна извадка е, така е по целия свят.

От близо години френският мениджър търпи постоянни хули и немалко освирквания по време на поредния кошмарен домакински мач. Но след 0:3 в четвъртък на своя стадион от Манчестър Сити самият Арсен изглеждаше сринат. Примирен и хвърлил бялата кърпа.

Хиляди празни седалки показаха отношението на запалянковците и няма как обяснението за тях да е само в поледиците и заснежения Лондон. Секторът на гостите от Манчестър си беше пълен.

След Нова година Арсенал е загубил вече СЕДЕМ мача. Седем от 12.

Това не е форма на гранд, нито на отбор с амбиции, а на средняк - и то в най-добрия случай.
През 2018 г. отборът на Венгер отпадна от два турнира (2:4 от втородивизионния Нотингам за Купата на ФА и пак 0:3 от Сити преди няколко дни на финала за Купата на лигата) и се отдалечи вече на 30 точки от лидера в класирането. И на 10 от четворката.

Трофей? Може би Лига Европа, където обаче съперник е възроденият Милан? Трудна работа... Все пак е шанс, но... 

Но проблемите на Арсенал и Арсен не започват тази седмица. Нито тази година. Протестите на феновете от години са заради прекалената консервативност в подхода на трансферния пазар, като купуването на звезди е изключителна рядкост.

А когато напълниш състава със средни футболисти, които смяташ, че можеш да развиеш на ниво "много добри", винаги има риск това да не се случи и да имаш просто един среден като класа състав. И не успяваш да задършиш основни фигури като Ван Перси, Санчес...

Дори новопривлечените Обамеянг и Мхитарян не биха влезли в графата "суперпопълнения" и "хора, около които да изградиш отбор". Та двамата са по-скоро към края на най-силните си години, не в разцвета или в началото. А и арменецът показа в Юнайтед, че му е трудно да задържа постоянно форма в динамиката на английската игра.

Толкова за случващото се на терена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията