90-минутно интервю за работа пред 80 000 свидетели

Мачът Тотнъм - Юнайтед е специален

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 13 Яну 2019
0
1585

12 април 2014 г.

На Южния английски бряг в град Саутхемптън е хубав и топъл ден. Пролетта в пълния неин разкош или поне - според позволените за такъв разкош нива от климатичните специфики на Острова.

На терена Саутхемптън, осми в класирането, губи изненадващо с 0:1 от Кардиф, който е на 19-о място и е отдавна с двата крака в "храма на обречените".

Какво е паметното за този мач ли?

На скамейката на домакините е Маурисио Почетино, а на тази на гостите - Оле Гунар Солскяр. Това е единствената среща на двамата като треньори.

За Почетино играха Адам Лалана, Деян Ловрен и Гастон Рамирес. За Оле се раззадоха хора като Стив Коулкър, Вилфрид Заха (да, същият) и Мартин Крон-Дели. Култови герои, които днес са далеч от горепосочените отбори.

Случи се преди 5 години, а същата треньорска битка ще се повтори тази неделя, когато на "Уембли" те ще водят отборите си в далеч по-глобално значим мач.

При цялото ни уважение, Саутхемптън - Кардиф и е несравнимо като зрелище с Тотнъм - Манчестър Юнайтед.

Днес фаворит е домакинът, макар това мнение да не се споделя от всеки. Например, Георги Драгоев от Букмейкър Рейтинги има друго виждане - за реми.

В Winbet ще получите и доста добър коефициент за X - 3,75.

А по всичко изглежда, че думичката "зрелище" ще пасне като петлевова банкнота в гъдулка на мечкар, когато говорим за мача на "Уембли". Тотнъм на Почетино е в шеметна форма, като допусна само едно сътресение и загуба от Уулвърхемптън, но пък е вкарал 17 гола в петте си последни двубоя. Юнайтед на Солскяр е забил 16 попадения в петте си последни мача и е с пет победи.

Освен да извадим купата с пуканките и студените бири от хладилника, сядайки да гледаме този мач, не е лошо да погледнем отвъд случващото се на терена.

Юнайтед и Тотнъм имат голям проблем за решаване в дългосрочен план.

"Шпорите", стабилно и уверено прогресиращи при Почетино, трябва да го вържат с корабни въжета за палубата на новия, модерен "Уайт Харт Лейн". Защото без него проектът може да се срине бързо. А го иска Юнайтед...

"Дяволите", загубили пътя в спиралата на хаоса след сър Алекс, искат проект. Проект=Почетино. Юнайтед иска Почетино. И съвсем разбираемо.

В 90-те минути днес Маурисио ще слуша серенадата от 80 000 гърла, които пеят как той е "магия, нали знаете". Но в него има голяма вътрешна борба, без съмнение.

Оле Солскяр ще слуша хоровото пеене на името му от гостуващата агитка, която е съвсем навита той да остане на поста от лятото за постоянно. Но дали шефовете му мислят така?

Като нищо тези 90 минути могат да се превърнат в интервю за работа - кандидат 1 срещу кандидат 2. Има и 80 000 свидетели на трибуните, че и още към 200 милиона пред телевизорите по света.

Оле вече веднъж е победил Почетино, назад във времето и с други отбори, но пак в позиция на аутсайдер. Юнайтед обаче забрави как се побеждава при гостуване на Тотнъм, не го е правил от 7 години.

"Уембли" е отлична сцена за този спектакъл. Поне на два пласта, той обещава да не разочарова.

Юнайтед гони топ 4 и иска да продължи ефекта на снежната топка, търкулната по склона от норвежеца (никакви хапливи аналогии) след замяната на Жозе Моуриньо. Девет точки до Челси не са невъзможна мисия, но са близо до това.

Тотнъм гони титла - и само победа днес оставя надежди за това. Девет точки от Ливърпул не са невъзможна мисия... Знаете. Виж по-горе.

Чакаме поредното шоу на Висшата лига, този път и със сериозен подтекст извън игрището.

А след пет месеца, през юни, ще се върнем към този мач от друга гледна точка.

Тогава вече ще знаем кой е бил одобрен на интервюто и заема позицията на нов водещ сценарист в Театъра на мечтите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията