Сега разбрах защо детето ми живее с магията на Меси

Три разказа на родители за емоцията и приключението за цял живот от Campus Barcelona

Sportinglife
Sportinglife 15:05 ч., 05 Апр 2017
0
2842

Отново в социалните мрежи открива информация за Campus Barcelona и пловдивчанинът Диан Колев. Проверява, свързва с с организаторите, пита... Тогава синът му е на 7, но навършва осем години тъкмо навреме, за да влезе в изискванията на инициативата (на основната снимка).

"Страхотно изживяване, с изключителна полза от това да осъзнаеш колко е голяма разликата! - започва разказът си Диан. - Малкият рита топка от момента, в който е проходил. Повече от запален е по футбола. Направо е пристрастен.

Тренира в Локомотив Пловдив и това е отборът на сърцето му. От чуждестранните, Барса, разбира се. Като повечето деца харесва Меси, но любимецът му е Неймар. Естествено, и Мартин Камбуров!".

Какви емоции носи вкъщи малкият запалянко и бъдещ играч - дали в райето на Локо, дали в това на Барса...?

"На кампа раздадоха на всички деца топки и аксесоари с логото на клуба - казва Колев. - Освен екипите, с които тренираха, също и сертификати и календари на Барса, подписани лично от футболистите.

На него се падна календар с автограф на Суарес. Това беше материалната награда за труда му. По-голямата беше емоционалната от самото участие. И сега редовно се разхожда и играе с екип на Барса. Има почти всички модели от последните години."

С други думи - и тази година вероятно ще го видим по терените на "Миниестади" и под слънцето на Каталуня.

"Често ми се случва за ме питат за изживяването и дали си струва - разказва таткото. - Това, което обяснявам на приятелите ми е за възможността да си сверят часовниците, както се казва на жаргон. Да открият приликите и разликите в начина на подготовка на децата, във вида на упражненията, във философията на играта...

Вярвайте ми, прилики почти няма. На тренировките се изпълняваха упражнения, за които в България треньорите смятат, че децата са недорасли, за да ги правят. Разбира се, после всички виждаме разликата в българския и испанския футбол. Но ако човек не го види това със собствените си очи, може би никога няма да възприеме това, за което говоря."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията