Като Лео и Кун

Българинът от Барселона ще разкаже тайните си пред децата от Campus Barcelona

Sportinglife
Sportinglife 17:30 ч., 20 Март 2017
0
1815

Лео Меси бе на 13 години, когато Барселона предприе риска да го вземе в академията си.

Момчето изобщо не изглеждаше като бъдещ суперфутболист и имаше проблем с растежа си. Но каталунците решиха, че си заслужава да инвестират в това хлапе, ниско и невзрачно, но с невероятно надарени за футбол крака.

Меси стигна върха в играта. Днес е лидер на Барса, петкратен носител на "Златната топка" и идол на милиони. Той тръгна от "Миниестади" край "Камп ноу", от базата в Ла Масиа и мечтата да е като Роналдиньо и Ривалдо.

Кун Теменужков е име, което вече е популярно и у нас, а го знаят и в Испания. Той е живял по-малко от две години в България, но се чувства адски горд от това "българин", с което е обозначен в регистрацията на академията на Барселона.

Името му е Йоско Теменужков Михайлов, а в Испания, където родителите му живеят от много дълго, го наричат Джошкун. Но Кун - както наричат Серхио Агуеро - залепна като стикер върху него и в интернет вече се говори за нападател, който чука на вратата на младежките формации в Барса.

От миналото лято Кун вече се пренесе и живее, тренира и се храни в общежитията на каталунския колос - в известната Ла Масиа, откъдето светът с изумление посрещна раждането на Шави, Меси и останалите.

Той не е просто един от стотиците, които искат да станат част от Барселона. Той е част от планетата на най-успешния клуб на новия век.

За контакти с Campus Barcelona

Миглена Николова и Росица Славчева.

+359 879 89 29 21

+34 652 86 53 22

+34 693 43 79 31

cosmofutbolbcn@gmail.com

rosi80slavcheva@gmail.com

Летните дни на 2016-а донесоха и други интересни събития в живота на Кун Теменужков, като едно от тях бе, че той посети и поговори с децата от Campus Barcelona - десетки българчета, които изкараха една седмица на мечтите в каталунската столица.

Посъветва ги как да гледат на футбола и най-важното - как да не се отказват никога от най-важното: Да мечтаят.

Неговото мото във футбола е ясно: "Работата е най-важното качество на един играч. Трябва да работиш здраво и без топка, в името на отбора." Може да се каже, че е приел за своя философията на Барса.

През 2017-а за втори път Campus Barcelona ще сбъдне мечтите на деца от България да влязат в тази кръвна група. Лагерът ще е в последните две седмици на юли, като възрастовите рамки са отново от 8 до 18 години.

Децата ще тренират двуразово, а в останалото време ще имат занимания по испански език, ще влязат по "Светите места" на футболен клуб Барселона, особено в покоите на Ла Масиа.

Организацията е поета от самолетните билети в двете посоки и престоя в Барселона на децата, през 24-часовия им надзор от ръководители-педагози, до всеки детайл от транспортирането им из града през седмицата, в която изберат да са част от планетата "Барса".

През "втория сезон" на инициативата ще има и изненади. В комплекса, в който са настанени децата, има игрище за миниголф, както и други занимания за часовете, в които няма да учат или тренират. Или да са в музея на Барса.

Или на "Камп ноу", където всяка събота стотина хиляди събирът въздух и сила, за да изреват за пореден път "Гооол", след като топката е пратена във вратата от Меси, Суарес или Неймар.

Магията е пълна, а седмицата - незабравима.

Кун отново ще бъде част от нея, пораснал с още година, но все така отворен към това да даде съвети на децата и да им каже как да следват неговия път.

И този на Лео.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията