Футболът между лудост и фарс - част поредна

В Англия заговориха за странни залози и след сбогуването на Джон Тери с Челси

Динко Гоцев
Динко Гоцев 22:35 ч., 22 Май 2017
0
5405

Сбогуването на Джон Тери с Челси в неделя разплака феновете на този отбор, а и изглеждаше някак достолепно капитанът и стълб на цяла една ера в английския футбол да си тръгне по такъв начин.

Да, беше малко странно и помпозно, нарекоха го "холивудско", а и сме съгласни, че чак да спреш мач от Висшата лига по средата на първото полувреме бе малко прекалено. 

Но едно е безспорно - човекът е заслужил всяка почест, която този клуб може да му отдаде. И щом е по правилата - какво толкова?

Но не мина и ден, преди в Англия да тръгне разследване. Заложили суми на смяната му в 26-ата минута на последния мач срещу Съндърланд, като няколко играчи спечелили приятни суми, без в никакъв случай да са станали милионери от случката.

Алън Шиърър, един от големите в новата история на английския футбол, също си позволи да се усъмни в честността и чистите намерения на начина, по който бе извършено сбогуването.

Звучи си направо абсурдно. Да, преди 3 месеца очевидно резервният вратар на Сътън Юнайтед яде сандвич пред тв камерите по време на очаквания от половин Европа мач с Арсенал по подобни подбуди. Хванаха го, че е заложил, а и е накарал и приятели да го направят, което развали романтиката и я превърна във фарс

Човекът си призна, че е замесен. И преди да го направи, нямаше съмнения.

Сега е на ръба между лудостта и фарса да мислим, че Тери е направил такова нещо - и то при смешните за неговите стандарти суми от няколко хиляди лири, които общо са генерирани (поне от обявеното досега) при букмейкърите.

Едва ли легендата на Челси ще подкопае собствената си репутация точно при оттеглянето с такава глупост. Просто не изглежда възможно и мислимо.

Не, че Тери е светец - скандали в неговата кариера не липсваха. Но това е малко прекалено.

И доказва, че сме в епоха, в която истината, реалността и паралелните, които създават като такива социалните мрежи и интернет, тотално могат да те объркат за това кое е правилно и кое - не.

Представяте ли си как Тери се обажда на приятелче от махалата и му казва - заложи 25 лири при коефициент 100, че ще ме сменят в 26-ата минута?

Та печалбата е 2500 лири...

Твърде несериозно, за да го допуснем дори.

В случая с вратаря на Сътън, който е полуаматьор и изкарва за година това, което Тери получава за пет дни, би било обяснимо - а и беше твърде очебийно направено.

Сега обаче изглежда абсурдно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията