Великаните с номер 7 на Юнайтед

От Бест до Кристиано Роналдо, култовите фигури, които направиха тази фланелка специална

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 03 Апр 2017
0
8631

На "Олд Трафорд" и до днес всеки фен ще ви каже, че съжалява за раздялата с човека, който имаше вероятно най-доброто центриране през 90-те години.

През лятото на 2003-а Бекъм подписа с Реал и номерът остана вакантен.

Само за седмица... След контрола в Лисабон срещу Спортинг, в самолета към дома играчите на Юнайтед надуват главата на сър Алекс - това момче на лявото крило беше уникално!

18-годишен, със странна прическа с къдрички и плитки, с младежки пъпки по лицето и слабичка стойка, Кристиано Роналдо изобщо не изглежда впечатляващ. Освен, когато вземе топката и тръгне срещу бранителите.

Фъргюсън купува португалското крило и му дава номер 7. Роналдо първоначално опитва да каже, че предпочита номер 28, който носи в Спортинг и е дебютирал с него.

Но как да противоречиш на сър Алекс!?

Първите два сезона на Кристиано не са впечатляващи, редуват се силни и слаби игри. Изблици на гениалност и моменти на отчайващ егоизъм и елементарни тактически пропуски.

Но след 2005-а Роналдо е в стихията си, превръщайки се в един от водещите играчи в света. Три поредни титли на Юнайтед са с негова водеща роля, като вкарва 66 шампионатни гола в тях.

Бележи и на финала в Шампионската лига в Москва през 2008-а, а после купата пада в ръцете на Юнайтед след дузпи срещу Челси.

"Златната топка" е за него. Той става първият играч на Юнайтед от ерата на Бест, Лоу и Чарлтън, който печели приза. Подобаващо - направи го с номера на най-големия от тях.

След продажбата на португалеца в Реал преди 8 години, Театъра на мечтите търси своя нов главен актьор с номера-символ.

Майкъл Оуен, Антонио Валенсия, Анхел ди Мария и Мемфис Депай не се покриха със слава, обличайки за кратко фланелката със 7.

Днес тя е свободна. Говори се, че от лятото в нея ще се кипри Антоан Гризман - цел №1 на трансферната политика на Юнайтед.

Изглежда подходящ, поне на теория... Но пък така казваха и за Оуен, и за Ди Мария, а някои специалисти - дори и за Депай.

Сянката на Бест, Робсън, Кантона, Бекъм и Роналдо е твърде широка. Не е лесно да се покажеш от нея в собствената си светлина. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията