Григор е майсторът на 3-5-8, а Мъри и Ноле се захапват отново

Димитров не просто спечели турнир, а си върна куража

Sportinglife
Sportinglife 20:30 ч., 09 Яну 2017
0
724
GETTY IMAGES

Новак Джокович удари зрителка с топката в главата, счупи ракетата си и си скъса тениската на финала на турнира в Доха.

Личеше си, че успехът над Анди Мъри беше колкото желан, толкова и изстрадан.

Навлезли с малки крачки в новия сезон, обстоятелствата така се стекоха, че видяхме битка на най-горния етаж още в първата седмица на кампанията.

Тя не даде отговори, тъй като все още е прекалено рано, но отвори достатъчно скоби за разсъждения.

Емоциите, които показа Ноле, си имаха своето логично обяснение. Защото едва ли е останал и едничък човек на планетата, на когото сърбинът има още какво да доказва, освен на самия себе си.

А опрат ли нещата да не можеш сам да се убедиш в това, което е очевидно за другите, значи имаш проблем. Значи е надвиснало колебанието, а в спорт като тениса то може да е пагубно.

Очевидно е, че нещо при сърбина не е както трябва. Титлата си е титла, победата над Анди тежи като стойност, но Джокович не е същият.

Няма я хирургически точната игра, пределната концентрация и мотивацията, която през последните години свеждаше уравнението до него и всички останали.

Такава беше пропастта и доминацията на Джокера, че след Ролан Гарос 2016 просто не се виждаше кой ще го спре.

За да се появи Анди Мъри и да покаже, че вече нищо не е както преди.

Години наред ще се анализира как шотландецът успя да постигне феноменалния завършек на 2016-а, но явните неща са, че имаше план и вътрешна убеденост, че може да го стори.

Сякаш най-после разбра, че Новак Джокович също е човек като него и усети точния момент, в който да натисне докрай педала на газта.

Ноле започна сезона в познатия извънземен режим, който го изведе до титлите в Доха, Australian Open, Индиън Уелс, Маями и Мадрид.

Светът притаи дъх преди Ролан Гарос дали най-после Джокера ще попълни колекцията си с липсващия диамант и сърбинът успя да го стори.

Спечелването на Купата на Мускетарите беше огромно облекчение за Новак, но след това направи нещо твърде непривично за него, което му костваше много.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията