Право в целта с Жаклин Михайлов: Дойде краят на тази мъка

Прогнозите за вторник, 11 октомври, на експерта в залозите

Жаклин Михайлов
Жаклин Михайлов 14:05 ч., 11 Окт 2016
0
547
GETTY IMAGES

Последен шести ден от квалификационния период и поне аз съм доволен, че тази мъка свършва. Колкото и да разнообразяваме, колкото и да се търсят различни подходи, самите мачове са леко досадни. Гибралтар – Белгия, какво толкова да му играеш, още повече, че и опциите са ограничени.

Накрая на пистата обаче има светлина и това са двубоите от Азия и Южна Америка. Те поне са малко по-завързани, а и нещата напредват бързо. За начало двата аутсайдера в групата Ирак и Тайланд.

Всички пресни мачове между двата отбора завършиха при резултат 2-2. Това са двубои през последните 12 месеца. Бяха в една предварителна група и се класираха заедно напред. Сега заедно вървят към изпадане. Шансовете им за продължаване напред са химера. Два добри варианти гол-гол на 2,00 в ЕФБЕТ и над 2,5 гола на 2,05 в ЕФБЕТ. А само за идеята 2-2 на 19,00 в ЕФБЕТ. Такива неща винаги се пробват.

Следващия мач е Иран – Южна Корея, лидерите в другата група. Хиксът се набива на очи, но иранците имат удивителна домакинска серия. Х на 3,25 в ЕФБЕТ е първата ми опция, втората под 2,5 гола за 1,40 в ЕФБЕТ. Точен 0-0 или 1-1, първо полувреме без отбелязан гол също е опция.

Узбекистан – Китай и двата тима са силно разочаровани от себе си. От китайците го очаквах, но към узбеките имах по-големи очаквания. Победа с един гол на Узбекистан, иначе 1 на 1,90 в ЕФБЕТ. Доста странно е образуван коефициента на Катар – Сирия. 1,45 за 1 определено подценява героизма на сирийците. Това ме тласка в обятията на двойния шанс за 2,80 в ЕФБЕТ. Силно изненадан съм от прогреса на Саудитска Арабия. Откровено казано не очаквах от тях да играят толкова настървено. Но в същото време мисля, че добрите им времена отминаха.

Фаворитите в групата Япония и Австралия играят по-рано и това ще даде отражение върху Саудитска Арабия – ОАЕ. По-скоро мачът е без победа на Саудитска Арабия с уклон към хикс. Предвид обстоятелството, че саудитците бележат редовно късен гол може да се опита и тази опция в последните минути на мача. Малко висш пилотаж, че забравихме да летим.

И последни напъни в Европа. Чехия – Азербейджан се виждат на терена в коренно различно настроение. Чехите бяха разкрити, а азерите получиха огромна доза самочувствие. Но да не ги вдигаме много, наскоро българите ги биха с лекота в София. Чехите са доста по-сериозен тим от България и трябва също да го направят с 1 хендикап на 1,80 в ЕФБЕТ.

Германия ще бие на нула, с хендикап и вероятно поне с 3 гола Северна Ирландия. И Норвегия ще стори същото със Сан Марино, тук може да има 5,6 и повече гола в мача.

Първият мач в сесията е в Астана между Казахстан и Румъния. В такива случаи най-лесно се гълта вода предвид предишните им резултати. Съвсем не съм убеден в безпроблемната победа на румънците. По-скоро хикса на 3,50 в ЕФБЕТ ме вълнува повече. Дружина полска обаче ще го играят безжалостно срещу Армения. 1,18 за 1 в ЕФБЕТ е добра тухла в стената на комбинация от мачове. Интересния знак обаче е гол/гол на 2,50 в ЕФБЕТ.

И това е най-силната ми прогноза в Европа. Дания – Черна гора е 1 на 1,65 и по-скоро над 2,5 гола. Датчаните имат много солиден отбор, който е рано да бъде отписван. Особено в тази непредвидима среда около тях.

И последната група. Литва – Малта 1,45 за 1 в ЕФБЕТ, която горещо не препоръчвам. Факт е, че Малта почти винаги пада като гост. Но в последните си 10 мача навън само веднъж са били разгромявани и то от Чехия. 1 – 2 гола максимум влизат във вратата на Малта.

Всичките победи на Литва в последните 5 години са над по-слаби отбори от Малта и срещу съседа Естония. Така че тука нещо се мъти, но ако се играе без риск при супер защитната игра на гостите под 2,5 гола за 1,61 в ЕФБЕТ.

Интересен щрих около Словакия – Шотландия. Гайдарите са побеждавали в последните 3 години доста тимове от Изтока - Хърватия, Чехия, Полша винаги с 1-0 като гости. Дали пък такъв резултат няма да се получи и в Братислава срещу Словакия?

Иначе формата на домакините въобще не е впечатляваща от видяното в Любляна. Словакия има вече две загуби с по 0-1 и като че, ли класирането за Русия ще е мисия невъзможна. И тук двойката е екзотична, а под 2,5 гола за 1,50 в ЕФБЕТ резонна хипотеза.

И накрая съм оставил украшението.

В тези 6 дни имах само два дългосрочни избора. Първият отмина – Полша срещу Дания. Вторият, който ми се наби на очи бе Словения – Англия. Съвсем не очаквам скучна гледка и резонна победа за гостите. Но при всички положения крайния резултат с драма или не ще е 2 на 1,72 в ЕФБЕТ.

Европа ще разпусне националните формации, точно когато започват мачовете в Южна Америка, които са най-доброто футболно зрелище при селекциите.

Сесията откриват Боливия и Еквадор. Отборът на двамата Валенсия при победа прави много сериозна крачка към излизане от групата.

Боливия загуби от Бразилия с 0-5, но те са така устроени, че в следващия мач могат да спечелят. Еквадор рядко се представя добре на чужд терен, но този мач е концептуален и не трябва да се изпускат трите точки. Все пак при наличието на известен риск избирам над 2,5 гола с гол/гол в мача на 1,95 в ЕФБЕТ. Но тук има пълно съвпадение с над 2,5 гола, което е също на 1,95 в ЕФБЕТ, така че се спирам на втората опция. Мачът е без хикс.

Половин час по-късно зрелището е вече от световна класа, далеч по-добро от това, което се играе в Европа. Колумбия – Уругвай и предложението е за 1 на 2,00 в ЕФБЕТ. Дори самия коефициент подсказва за предимството на домакините в този мач. Чили – Перу е мач на живот и смърт на домакините. Рубикон върху който са поставени амбициите на двойния шампион и на двете Америки.

Независимо от съмненията, предвид традицията и факта, че това е дерби между две често воювали в миналото нации, се спирам на 1 на 1,40 в ЕФБЕТ. Добър вариант е 1 на полувремето за 1,90 и хендикап на Чили за 2,25. Очаквам и дъжд от голове –над 2,5 гола за 1,70 в ЕФБЕТ.

Две отметки на Аржентина – Парагвай. Първо мачът е сигурна победа на домакините, но втората е по-интересна. Винаги падат много голове в Буенос Айрес.

Така, че победа на Аржентина и над 3,5 гола в мача за 2,65 в ЕФБЕТ е моето голямо изкушение през нощта. Към сигурните неща причислявам бразилската двойка срещу Венецуела на 1,45 в ЕФБЕТ. С малко риск може да се опита и хендикап, но в азиатския му вид за 1,85.

Още едно важно обстоятелство – при последните три завъртания на рулетката в петте мача се вкарват около 15 гола, средно 3 на двубой. Интересно е, че винаги са неравномерно разпределени. Изборът къде ще са малко и къде много е от съществено значение. Избирам Буенос Айрес, Сантяго и Ла Пас за основните приносители на попадения тази нощ.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията