Втори трофей за Везенков с Барселона

Каталунците взеха и Суперкупата на Испания

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 04 Окт 2015
0
1067
GETTY IMAGES

Втори трофей за седмица спечели баскетболният тим на Барселона, в който от този сезон играе българският национал Александър Везенков. Седмица след като триумфира в Лига Каталана, тимът грабна и Суперкупата на Испания. На финала каталунците се наложиха с 80:62 над Уникаха.

За най-добър баскетболист в надпреварата бе избран лидерът на Барселона Пау Рибас. Във финала той реализира 15 точки и бе най-резултатен за победителите. Българският национал Александър Везенков отбеляза осем точки и се нареди в топ 5 на реализаторите на Барселона в този двубой.

За изявите си каталунците бяха засипани с похвали от местните медии. „Барселона показа изключителна защита в този турнир. Доказателство за това е фактът, че в нито една от осемте части изиграни в него тимът не получи повече от 20 точки. Това показва, че баскетболистите са работили сериозно в тази част на терена.

Другата голяма промяна в сравнение с миналия сезон е ефективността при стрелбата от далечно разстояние”, анализира авторитетния Ел Мундо Депортиво.

Трофеят е първи за Барселона в Испания след повече от година без отличие. През миналия сезон той, както и останалите призове, станаха притежание на големия съперник на каталунците Реал (Мадрид).

„Успехът ще позволи на каталунците да работят спокойно в следващите месеци”, категорични са анализаторите в Испания.

„Случилото се в Малага показа, че пред нас има добри перспективи. За тима ни всичко едва сега започва през сезона”, отбеляза и треньорът на Барселона Шави Паскуал.

„Щастливи сме от успеха и от начина, по който стигнахме до него. Демонстрирахме добра защита срещу сериозни съперници и свършихме добра работа в нападение”, допълни специалистът.

Той не пропусна да похвали изявите на Александър Везенков и останалите нови попълнения на тима. „Няма как да не отбележим синхрона, който те вече имат със съотборниците си, справят се добре с работата по време на тренировки и мачове и съм много доволен от привличането им”.

„Играхме на високо ниво и в полуфинала, и във финала и заслужихме трофея”, категоричен бе избраният за №1 в турнира Пау Рибас. Европейският шампион с Испания също е сред новите попълнения на Барселона от това лято.

„Безспорно идването ми в клуба е крачка напред в кариерата. Сега вече ме познават повече хора, но аз съм си същият играч, който бях. Ще се опитам да оправдая голямото доверие, което имат в мен треньора и съотборниците ми”, коментира още испанският национал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията