Юнайтед бие с автогол на рождения ден на Ван Гаал

"Дяволите" излъгаха Тотнъм

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 08 Авг 2015
0
515
GETTY IMAGES

Манчестър Юнайтед започна сезона във Висшата лига с минимална победа с 1:0 над Тотнъм на "Олд Трафорд".

Успехът на "дяволите" стана факт след автогол на Кайл Уокър в средата на първото полувреме. Попадението влезе в историята с това, че до момента никога първият гол за сезона в Премиършип не е бил автогол.

С голяма заслуга за победата бе и новият вратар на "дяволите" Серхио Ромеро, който застана в рамката на вратата на мястото на Давид де Хеа, който вероятно ще премине в Реал Мадрид.

Матео Дармиан, Морган Шнайдерлин и Мемфис Депай също стартираха за домакините, а Бастиан Швайнщайгер се появи след четвърт час игра през второто полувреме.

Мачът започна с отлична възможност за лондончани, но удар на Кристиан Ериксен като по чудо не намери целта.

Юнайтед от своя страна имаше късмета да отбележи при първата си възможност. Ашли Йънг центрира по земя отдясно, топката стигна до Рууни, който овладя, но преди да нанесе удар, притичалият Кайл Уокър се опита да изчисти, но прати топката в собствената си врата.

След почивката домакините бяха по-активният отбор, но в самия край Ромеро трябваше да демонстрира рефлекса си и обра овациите от трибуните.

Така Луис ван Гаал видя победа на отбора си в първия кръг в деня, в който навърши 64 години.

Всички футболисти на Юнайтед излязоха на терена с черни ленти заради смъртта на бащата на братята Гари и Фил Невил - Невил Невил.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията