Хамилтън: Тази победа ми трябваше

Шефът на Mercedes доволен, че в тима показали, че не са идиоти

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 08 Юни 2015
0
276
GETTY IMAGES

Световният шампион Люис Хамилтън призна след финала на Гран при на Канада, че тази победа му е „трябвала” след това, което се случи в Монако, където той загуби първото място заради неразчетено повикване в бокса малко преди финала.

„Дали имах нужда от тази победа? Да, определено – обясни Люис, който увеличи аванса си в битката за световната титла във Формула 1 от 10 на 17 точки след старта в Монреал. – Но честно казано, исках тази победа, за да сваля напрежението. Просто исках да покажа, да докажа, че съм най-бърз, както беше и в Монте Карло.

„Вече всички знаят за нашия проблем в Монако, който позволи на Нико да спечели състезанието, но ако изключим това, в последните два състезателни уикенди темпото ми беше много добро. Така че тук не карах за облекчение, а просто да продължа с тази сила и скорост. Радвам се, че тимът ни отново е най-силният и продължаваме да водим в класирането и да задаваме темпото.

„Това е най-впечатляващото, защото нашите съперници бяха много силни в Канада, направиха доста промени за този старт, а ние все още не сме използвали „жетони” за развитието на мотора и пак имахме предимство.”

Шефът на тима Тото Волф потвърди, че след Монако всички в Mercedes са били подложени на огромен натиск, тъй като отборът се е изправил пред невиждани досега критики заради издънката им.

„Беше много трудно да овладеем тази ситуация – призна Волф. – Критиките срещу нас бяха много сериозни. Сякаш всички бяха забравили състезанията и титлите, които сме спечелили. Изглеждахме като група идиоти, които незнайно как се озовали начело на отбор във Формула 1.

„Отделно от това, в самия отбор също имахме трудности, така че, това, което постигнахме в Канада е повече от задоволително с оглед на последствията от Монако. А и доказахме, че не винаги действаме като идиоти, тъй като не допуснахме нито една стратегическа грешка.”

Пилотите на Mercedes нямаха проблеми с атаката на Ferrari, въпреки че Кими Райконен и Себастиан Фетел направиха впечатляващо състезание. Финландецът изпусна място на подиума заради завъртане, причинено от неочаквано активиране на едната хибридна система, която направи колата му неконтролируема на излизане от обратния завой, но преди и след това времената му бяха много силни, а Фетел си проби път от 16-ото място на старта до 5-ото на финала.

„Не знам какво точно е истинското темпо на Ferrari, защото заради завъртането на Кими, той не успя да ни догони или поне да се доближи – обясни Хамилтън. – Фетел пък тръгна много назад и макар да прогресира сериозно, остана далеч зад нас. Но мисля, че това далеч не е всичко, на което са способни във Ferrari.

„Фетел е по-бързият пилот на Скудерията този сезон, така че в следващия старт, ако всичко с тях е наред, ще можем да видим истинското им състезателно темпо.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията