Лукойл с първа успешна крачка към титлата

Балкан не успя да постигне пълен обрат

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 24 Май 2015
0
436

Тимът на Лукойл Академик направи успешна крачка към шампионската титла след победа в първия мач от финалната серия с Балкан (Ботевград). „Студентите” спечелиха с 82:81 и поведоха с 1:0 победи.

На срещата в спортния комплекс в Правец присъстваха около 100 привърженици на Балкан въпреки че според правилата техният брой трябваше да е наполовина по-малък. Заради създалото се напрежение след наказанието на Балкан с лишаване от домакинство пък бе осигурено засилено полицейско присъствие. До сблъсъци обаче не се стигна.

Самият двубой предложи две коренно различни полувремена. В първото на терена имаше един отбор – този на домакините от Лукойл Академик, които на почивката водеха с 31:13.

Големите проблеми на Балкан бяха в подкошието, където Николай Върбанов, Милан Милованович и Вукота Павич отбелязаха 7 точки за цели 10 минути. Ситуацията се промени едва през второто полувреме, в което Балкан направи серия от 25:10.

Секунди преди края на двубоя тимът от Ботевград имаше възможност да стигне до успех, но Педжа Стаменкович не успя да вкара от линията за три точки.

Най-резултатен с 21 точки бе Ди Браун от Лукойл Академик. Капитанът на Балкан Павел Маринов отбеляза 17 точки. С 15 го последва Иван Лилов. Педжа Стаменкович се включи с 13 и 8 асистенции, а с 11 точки остана Мартин Маринов.

„Очевидно беше, че напрежението да играеш на финал даде голямо отражение върху отбора ни. Лукойл Академик се представи изключително добре в защита и не успяхме да противодействаме в първото полувреме. Искам да поздравя моите момчета, не се предадоха до последно.

В края имахме стрелба за победа. Излишно е да казвам каквото и да било повече. Ще се опитаме да се възстановим за втория мач", коментира старши треньорът на Балкан Влада Вукойчич пред камерата на БНТ.

„Не знам колко пъти трябва да се случи това, за да разберат играчите ми, че мачовете продължават по 40 минути, а не по 20. Всеки път, когато сме направили добра разлика на полувремето, на разборите се говори само за това, че никой отбор не е дошъл да играе финал и да загуби.

Предупредихме момчетата, но за пореден път решихме, че мачът е свършил на почивката. Това е проблемът на нашия отбор - липсата на дисциплина, когато заиграем добре. Еуфорията ги понася и губим концентрация. Контузиите са част от играта.

Смятам, че травмата на Ди Браун е по-сериозна от тази на Христо Захариев, но и фактът че останахме без най-добрите си играчи в последните минути не бе решаващ. Отново казвам, загубихме концентрация”, заяви пред националната телевизия треньорът на Лукойл Тони Дечев.

Още за финала

Арбитражната комисия дава отговор на Балкан в понеделник

В понеделник, часове преди втория мач от финалната серия между Балкан и Лукойл Академик, се очаква Арбитражната комисия на родната федерация да даде отговор на въпроса къде ще се играе третият двубой. Срещата трябваше да е в зала „Арена Ботевград”, но в четвъртък Дисциплинарната комисия наказа Балкан с лишаване от домакинство.

Причината – обидни скандирания на публиката по адрес на съдиите на двубоя с Рилски спортист. Балкан обжалва решението пред Арбитражната комисия, а като възможен вариант при оставане на наказанието се сочи зала „Универсиада” в София.

Още за финала

 

Арбитражната комисия дава отговор на Балкан в понеделник

 

В понеделник, часове преди втория мач от финалната серия между Балкан и Лукойл Академик, се очаква Арбитражната комисия на родната федерация да даде отговор на въпроса къде ще се играе третият двубой. Срещата трябваше да е в зала „Арена Ботевград”, но в четвъртък Дисциплинарната комисия наказа Балкан с лишаване от домакинство. Причината – обидни скандирания на публиката по адрес на съдиите на двубоя с Рилски спортист. Балкан обжалва решението пред Арбитражната комисия, а като възможен вариант при оставане на наказанието се сочи зала „Универсиада” в София.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията