Край колизеума става страшно

Рома и Лацио водят битка за второто място и Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 23 Март 2015
0
465
Getty Images

В Италия сигурно е само едно – Ювентус не може да бъде спрян по пътя към четвъртата поредна титла.

Дори да не играе много силно, тимът побеждава с лекота. Без значение дали треньорът е Антонио Конте или сега Масимилиано Алегри.

Но край колизеума в Рим става наистина страшно.

Големите врагове Рома и Лацио са се вкопчили гуша за гуша за второто място и директното влизане в Шампионската лига.

Доскоро Рома беше претендент на Юве, но ужасяваща серия от ремита, гарнирана и с някоя друга загуба прати „вълците” назад в точките.

Гол на Даниеле де Роси отприщи радостта в червената половина на Рим. С него Рома спечели с 1:0 като гост на борещия се за оцеляване Чезена.

Само на 21 години бразилецът Фелипе Андерсон вече е цел не само за Ливърпул. Това момче от Лацио вкара за девети път от 7 декември насам и помогна за успеха на „орлите” с 2:0 у дома срещу Верона.

Андерсон се разписа в петата минута, а Антонио Кандрева успокои отбора с втори гол още преди почивката.

За радост на римското дуо грешки направиха другите двама преследвачи в класирането. Фиорентина завърши 2:2 като гост на Киево, а Наполи стигна само до 1:1 на свой терен срещу Аталанта. Германският нападател Марио Гомес вкара и двата гола за „виолетовите”. А Мола Ваге и Панагиотис Коне се разписаха за Киево.

На стадиона в Неапол домакините дори трепериха. Първо получиха бонус, защото в 55-ата минута беше изгонен Алехандро Гомес от Аталанта. Но малко след това съотборникът му Маурисио Пинила заби за 1:0. Наполи успя само да изравни – гол на Дуван Сапана секунди преди края на двубоя.

Мъките на Интер не свършват. Дори и с Роберто Манчини начело при липса на класни футболисти, успехи няма как да дойдат. Поредното разочароавние беше загубата с 0:1 като гост на Сампдория.

За отбора от Генуа се разписа Едер в 65-ата минута. Самп е единственият тим в Италия редом с Юве, който още не е загубил мач на свой терен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията