Икарди срещу ултрасите: Ще ви пратя 100 убийци

Капитанът на Интер съвсем скоро ще трябва да смени отбора или рискува здравето си

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 18 Окт 2016
0
1101
GETTY IMAGES

Проклетата дузпа не помогна особено. Не беше най-доброто възможно решение да я бие точно Мауро Икарди, а и я изпусна...

Голяма част от присъстващите 43 757 тифози освиркаха мощно капитана на Интер, а после Каляри взе, че и победи на "Сан Сиро". Събитията от неделя съвсем объркаха историята с нападателя, който явно съвсем скоро ще си търси нов отбор.

Може би трябваше да се досетим... При него всичко се случва светкавично бързо и сякаш - преди да му е дошло времето.

Отиде в Барселона на 15 г., преди да е настъпил точният момент за това. Дебютира в Серия А на 19 - пак вероятно с една крачка пред нормалния ход на нещата.

На 21 години се ожени за Ванда Нара, която вече имаше три деца от съотборника му Макси Лопес, а 8 месеца по-късно вече и сам бе родител.

На 7 октомври тази година Икарди позира с фланелката на Интер, който обяви новия му договор за още пет години. Но вероятността да бъде изпълнен е съвсем невзрачна.

Седмица след удължаването на контракта, по рафтовете се появи автобиографията на нападателя, който е само на 23 години. Естествено, отново далеч преди да и е дошло времето.

В нея е посветена цяла глава на едни позабравени събития от сезон 2014-2015 г., когато в един слънчев следобед Интер падна като гост на Сасуоло с 1:3.

Мауро и Фреди Гуарин отидоха при ултрасите на гостите след поражението. Започна разгорещена дискусия, а Икарди хвърли фланелката си на един от тифозите. Те веднага му я метнаха обратно.

Камерите го показаха да ругае, да е гневен и да се прибира в тунела към съблекалните. За да се върне после за още разговори с агитката.

"Свалих си екипа - и фланелката, и гащетата, и ги дадох на едно дете - разкрива в автобиографията си "Само напред" нападателят, днес капитан на Интер. - Един от тарторите на ултрасите обаче отиде, взе фланелката от ръцете му и ми я хвърли обратно. Бих го ударил, ако можех да го стигна.

Това беше жест на копеле. Започнах да го обиждам, и то доста солено. Лайно такова, много си смел пред всички тези около теб, трябва да се срамуваш от себе си. В съблекалнята играчите ме аплодираха за поведението ми пред ултрасите.

Шефовете на клуба се притесняваха, че фенове могат да ме нападнат извън стадиона, но на мен не ми пукаше. Те не знаят, но аз съм израснал в един квартал (Икарди е аржентинец), в който има може би най-много престъпления и убийства от цяла Южна Америка.

Колко са тези тифози, тези ултраси? 50? 100? Ще доведа 100 престъпници от моя квартал и ще ги избият до крак!".

Невероятно е как Интер е разрешил тези думи да се появят в книгата. Просто е извън нормалните разбирания за нещата.

И, естествено, те бяха на първите страници на всички вестници ден, след като автобиографията се появи. Изявлението на обединената група Curva Nord (Северна трибуна) гласеше:

"Лъжи, лъжи, лъжи. Едно трябва да е ясно: Капитанът на Интер не може да си позволява такива изявления. Този човек не може да носи лентата на клуба."

Това ще се обсъжда тази седмица, обявиха от клуба. Чакаше се да мине мачът с Каляри, за да се успокоят нещата. Но ефектът бе обратен.

Икарди също опита да успокои духовете с огромен пост в инстаграм, който гласи, че е "изненадан и съжалява, ако е обиден някого", както и, че "опитал в книгата да пресъздаде колко напрегнат бил моментът тогава".

Един 90-годишен малчуган, влюбен във футбола

Ноно Чичио даде сърцето си на Фоджа през 1937 г. и не си го иска обратно

О, Мауро - никакъв шанс някой да ти повярва.

В неделя Curva Nord бе безпощадна.

"Икарди, копеле такова! Измисляш си глупости, за да си продаваш книгата!".

"Мръсен наемник".

"Използваш дете, за да ни хвърляш кал в лицата! Ти не си мъж, ти не си капитан, ти си едно страхливо лайно!".

Част от транспарантите на трибуната срещу Каляри.

Плюс свирепи освирквания всеки път, когато топката попаднеше в нападателя. Е, други части на стадиона опитаха да ги заглушат, като аплодираха отиграванията му. Но не се получи много-много.

В 26-ата минута Икарди спечели дузпа, взе топката и ... пропусна. Ситуацията се влоши рязко, ако това въобще бе възможно. Интер падна, въпреки че водеше с 1:0 до 70-ата минута. 1:2. Пета загуба за сезона във всички турнири.

Но приключението на Икарди не свърши с последния сигнал. Освиркан, той си тръгна от стадиона, за да завари пред къщата си нов транспарант: "Ние сме тук. Ще ни уведомиш ли, когато дойдат твоите приятели от Аржентина?".

40 ултраси са отишли пред дома му по време на мача, но съпругата му твърди, че дори не е разбрала, не са притеснявали никого, просто са окачили транспаранта и са били отвън. Клубът обаче реагира и през тази седмица около къщата ще има охрана.

И това е само началото. Краят на отношенията на ултрасите с Мауро може да дойде съвсем скоро.

До 1 януари и отварянето на трансферния прозорец не остава много време.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията