Респект за Тери и неговото футболно, а не бизнес решение

Астън Вила не е Клондайк, но е голям клуб и предизвикателство

Динко Гоцев
Динко Гоцев 14:30 ч., 04 Юли 2017
0
6409

Джон Тери заслужи уважение с решението си да играе за Астън Вила.

Легендарният бранител е на 36 години, имаше възможност да иде в Маями, в Аделаида, в Суонси или Евертън...

Сладък живот зад Океана или големите пари във Висшата лига.

Изкушаващо за един футболен "пенсионер", спечелил всичко в играта. И за семейството му - промяна в начина на живот, малко слънце за разнообразие, спокойствие далеч от Лондон и английските медии.

Със сигурност елитните отбори от Англия са давали на Тери повече от 60-те хиляди лири седмично, които ще взима във Вила. Но той отиде в Чемпиъншип.

"Играех голф в Португалия, когато се появи Стив Брус. Бяхме заедно на благотворителен турнир, поиграхме... Май ми даде да спечеля, не съм сигурен - измайтапи се Тери пред BBC след подписите. - Бруси винаги е бил пример за мен като играч, беше отличен централен защитник. След играта през деня седнахме да говорим. Не бе нужно много. Това е голям клуб, а аз съм горд, че в края на кариерата ми съм в ситуацията да мога да правя решения, без да се водя от финансовия фактор. Не ми е необходимо."

Вила е голям клуб - казаха го и Тери, и Брус. Влизането на стадион "Вила Парк" накара легендарния бранител на Челси да каже пред репортерите, които го чакаха на представянето: "Размерите, статутът, стадионът - Вила е сериозно нещо, вдъхва респект. Не можех да си представя да играя на място, което не ме кара да гледам към трибуните и музея с трофеите с респект."

Шегите в twitter не закъсняха - Тери отивал в по-голям отбор от Челси, защото Вила има 7 титли и Купа на шампионите, а лондончани - 6 плюс 1.

Това си е запалянковски хумор, разбира се.

Но решението на Джей Ти заслужава уважение.

Той не завърши с типичното за много играчи на неговата възраст търсене на "последно десет", а избра по статут и футболна аура.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията