Те танцуваха по-кратко и от Големия Сам

Марсело Биелса с неговите 2 дни начело на Лацио бие всички... почти

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 29 Сеп 2016
0
723
GETTY IMAGES

Мики Адамс, 13 дни в Суонси

Уелският клуб смени 6 мениджъри само за 18 месеца между 1995-а и 1997-а, а в началото на сезона през лятото на 1996-а Адамс дойде с големи очаквания. Но само след две седмици (без един ден) си тръгна, обявявайки, че обещаните пари за трансфери на играчи ги няма.

Феновете се разбунтуваха, защото виждаха в него отличен избор за мениджър на отбора, но клубът нямаше как да го задържи. И - невероятно, но факт, Мики дори не е рекордьор за най-кратък престой в Суонси в онзи период!

Кевин Кълис, 8 дни в Суонси

През същия сезон поредното име в клуба бе Кевин Кълис, дошъл с идеята да стегне отбора, опитващ се да постигне промоция от четвърта в трета дивизия. Но само след два мача - загубени, раздялата бе факт. И до днес не е ясно дали клубът уволни Кевин или той си тръгна. Версиите са две, както се досещате.

Марсело Биелса, 2 дни в Лацио

Или по-точно - два дни като треньор на Лацио, защото той така и не се появи в клуба. Назначен през лятото на тази година, като набеляза 8 трансферни цели преди на 6 юли Лацио да обяви името му официално. На 8 юли с писмо до ръководството и феновете напусна поста, след като 7 от играчите подписаха с други отбори.

Клубът заведе дело срещу него за морални щети с вписана сума от 50 милиона евро... Абсурдно е да го спечели.

Биелса обясни по-късно в интервю, че няма как да работи с хора, които не си вдигат телефоните и не си изпълняват обещанията. Не каза имена, но е ясно кого визира - директорите и шефовете на Лацио.

Лирой Росиниър, 10 минути в Торки Юнайтед

Да, точно толкова. На сайта на клуба се появи съобщението за договорката с временния мениджър, та дори и снимчицата му като такъв. 600 секунди по-късно бе изтрито, а Росиниър си тръгна от клуба, след като бордът на директорите реши, че е по-добре да намери постоянен човек за поста и това не е тъмнокожият треньор.

Торки назначи друг наставник 4 дни по-късно, а рекордът на Росиниър никога няма да бъде подобрен!

Родният принос: Ивайло Петев, 20 часа в Левски

На 8 октомври 2013-а по обяд Левски обяви на сайта си Ивайло Петев за нов треньор, като за късния следобед бе насрочена пресконференция.

Там ултраси атакуваха първо словесно наставника заради старо негово интервю, в което бил изказал пристрастия към врага ЦСКА. После отидоха при него и пред 20 камери и 40 репортери съблякоха тренировъчната тениска и анцуг от гърба на Петев.

На следващото утро наставникът подаде оставка и даде пресконференция, в която обясни мотивите - ясни за всички нормални хора.

Нямаше и 20 часа от обявяването му за треньор на "сините".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията