Една седмица в рая - дневникът на Campus Barcelona 2016

Треньорите от Барселона са впечатлени от децата, дошли от България

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 21 Юли 2016
0
5473
Cristina Martin Martinez

Една седмица свършва бързо, особено ако е в рая или... най-близкото до него място за едно влюбено във футбола дете.

А за 86 хлапета 7-те дни на планетата "Барселона" изминаха като миг. Но едва ли ще бъдат забравени някога. Campus Barcelona 2016 прати момчетата и момичетата в дома на най-успешния клуб в европейския футбол за новия век.

От 86-те деца 10 не тръгнаха от България - 3 от Южна Африка, 5 от Испания, по едно от Англия и Австрия. Но всички стигнаха дестинацията и изживяха уникалните седем дни в Барселона в първия подобен лагер, организиран за български деца.

Дневникът на тази седмица, срещнала младите и влюбени във футбола деца с големи звезди и магията на Барса:

Ден 1

Той бе свободен без тренировки за децата. Изпълниха го опознаване и настаняване на децата в града, първо посещение на митичния стадион "Камп Ноу", музея с трофеите на Барса, както и Cosmo Caixa - природонаучния муей в града. Децата разгледаха и града на обиколка с автобуси.

Ден 2

Той донесе първите тренировки за децата от Campus Barcelona, по една сутрин и слебодед, с продължителност по 90 минути. Между тях получиха и първия си урок по испански за седмицата, както и кратка почивка. Следобедната тренировка дойде и с голяма емоция - визитата на Мартин Петров, дългогодишната звезда на националния тим на България и едно от лицата на Campus Barcelona 2016.

Свръхзвуковият нападател спази обещанието си, дадено преди лагера, и придружи до кампуса след заниманието, снима се с децата и раздаде автографи. Мартин говори пред българските хлапета и ги надъха да тренират усърдно. Петров дори ги мотивира с това, че представляват България дори за тази седмица.

Ден 3

Двете 90-минутни тренировки и урокът по испански бяха разнообразени от появата следобед край игрищата на комплекса "Миниестади" на Хосе Мария Мингея, един от най-влиятелните мениджъри в света и близък до ръководството на Барселона. Докато гледаше децата, импресариото произнесе важна фраза: "Няма да се учудя, ако между тези деца е вторият Стоичков".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията