Да нарисуваш легендите от Лестър

Ричард Уилсън направи изумителни графити в града за титлата на тима

Sportinglife
Sportinglife 11:55 ч., 30 Авг 2016
0
3035

Ако крачите по "Кинг Ричард Роуд" в Лестър, бързайки към малкото паркче "Филбърт", магазинът за електроуреди на Марк на ъгъла едва ли ще ви направи впечатление. Или по-скоро - едва ли някога щеше да ви хване вниманието с черната си матова стена, допреди два месеца.

Сега обаче няма как да не го видите, да спрете и да извадите телефона за снимка.

На 2 май в Лондон Тотнъм не успя да бие Челси - 2:2, с което Лестър стана шампион на Англия. На 5 май Ричард Уилсън вече бе решил, взе си месец отпуск от работа и пристигна в града.

Самият той е шофьор на товарно бусче от Северен Лондон и е привърженик на Куинс Парк Рейнджърс, но голямата му страст са графитите. Не печели много от тях, обикновено ги прави като любителска дейност. Идеята му за Лестър обаче стана световен хит и го направи знаменитост.

Ричард отсяда в "Холидей Ин", където след третата вечер, разбрали за какво е в града, му заявяват: "Няма да плащаш за нощувките. Гост си на хотела".

Уилсън обикаля из града, който се готви за шампионското си парти. И си избира стената на магазина на Марк. Черна и плътна, не е от червена тухла - а това, както обяснява, е много важно.

Всяка сутрин в 7 ч е на мястото, въоръжен със спрейове, бои и предпазен параван от специална материя. Често вали, нали се сещате - това е Англия все пак...

"Първоначално идеята ми бе да нарисувам един огромен флаг на Лестър Сити и лика на Раниери - казва Ричард. - Първата сутрин, когато започнах, минаваха хора и се спираха край мен, снимаха, говорихме си, купуваха ми чай. И те ми дадоха идея - справяш се чудесно, но защо не нарисуваш целия отбор? Всички те са герои."

Тогава творецът влиза в магазина и пита Марк Смитсън, собственика, дали може да използва цялата стена - и от двете дължини покрай ъгъла.

Босът е запален фен със сезонен билет и отговорът е ясен.

Ричард прави рисунките по снимки, които има в телефона си - на играчите и мениджъра Раниери. Хората свикват с него, канят го на бира вечер в пъба наблизо. "Създадох страхотни приятелства", казва доволен.

Не е спечелил никакви пари от невероятното си дело, отнело му точно 31 дни. Но в социалните мрежи е абсолютен хит, а хората го канят да им гостува в Лестър, като му обещават "пълен пансион и много бира".

Случката се разчува, а първите снимки с телефони на невероятния графит се разпространяват още, докато той е далеч от завършен вид. Sky Sports праща екип и снима филм за Уилсън.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията