Red Bull: Крадците ще претопят купите

Крадци откраднаха 64 купи от трофеите на тима

Sportinglife
Sportinglife 18:15 ч., 09 Дек 2014
0
397
Red Bull

Съветникът на тима от Формула 1 Red Bull доктор Хелмут Марко призна, че шансовете да бъдат намерени откраднатите над 60 трофеи на отбора, са минимални.

През уикенда нагли крадци нахлуха с високопроходим автомобил в базата на Red Bull в Милтън Кийнс като събориха външната врата с колата, а след това, пак с таран разбиха и стъклената стена на залата, където отборът беше изложил купите и трофеите, спечелени досега в световния шампионат.

Според източници от тима, става въпрос за точно 64 купи, което е почти половината от трофеите на отбора, които са общо 142.

„Витрината, зад която бяха изложени купите е била разбита с голям чук – обясни доктор Марко. – След това крадците са изнесли купите за около две минути и половина.”

Той потвърди, че кадрите от охранителните камери показват, че крадците са били десет, всички са носели маски, а планът им е включвал пробив през стъклената стена на залата за трофеи.

Доктор Марко обяви, че тимът разполага с видео запис на целия обир и допълни, че се надява, че кадрите ще помогнат на полицейското разследване.

„Предполагаме, че бандата крадци ще претопи нашите купи – допълни доктор Марко. – За тях тези трофеи нямат стойността, която имат за нас. Няма как да бъдат продадени на колекционери, дори и на черно, но с оглед на това как крадците ги мятаха в колата си, най-вероятно ще бъдат претопени. Те изобщо не се опитваха да пазят купите при товаренето.

„В момента среброто струва скъпо, а тези купи няма как да бъдат продадени в оригиналния си вид.”

Марко допълни, че самата стойност на купите и трофеите не е висока, но всички те са били безценни за пилотите и екипа на Red Bull.

„Тук става въпрос за скромно количество сребро – между 2 и 4 килограма на купа, това са няколко хиляди евро. Абсурдно е, това е кокошкарска работа. Но за нас тези купи са безценни, защото те са символ на нашите усилия и труд през годините, те са символ на нашите успехи във Формула 1.”

Полицията в Милтън Кийнс вече започна разследване на странната кражба, но засега няма резултати.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията