Един сгазен зрител на рали „Дакар”

Себастиен Льоб отново излезе начело в класирането

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 10 Яну 2016
0
1392

Седмият етап на рали „Дакар” беше белязан от първата жертва в тазгодишното издание на състезанието – 63-годишен зрител загина, сгазен от автомобил, излетял от трасето. Инцидентът е станал на 82-я километър след старта на отсечката с дължина 336 километра от Юиюи, Боливия до Салта, Аржентина.

Излетелият от трасето автомобил е бил управляван от 48-годишния френски пилот Лионел Бод (Mitsubishi, №409). На мястото веднага е пристигнал медицински хеликоптер на организатора, но екипът само е констатирал смъртта на зрителя.

Това е първият инцидент със загинал зрител от 2013 година, когато сервизен автомобил удари две таксита в Перу и загинаха двама зрители.

Карлос Сайнц донесе днес шестата поредна етапна победа на Peugeot, а в днешния етап Себастиен Льоб си върна лидерството в състезанието. 9-кратният световен рали шампион беше начело в първата половина на етапа, но след това Сайнц успя да се откъсне пред него и на финала ветеранът взе отсечката с аванс от 38 секунди пред Себ.

След седмия етап Льоб води с 2,22 минути пред съотборника си Стефан Петерханзел, а другият пилот на Peugeot Карлос Сайнц е трети, на 4,50 минути от лидера.

В седмия етап Петерханзел загуби битката за третото място срещу победителя от миналата година Насър Ал-Атия с Mini, който е 4-и в общото подреждане, на 17,36 минути от водача.

При мотоциклетистите първа етапна победа взе дебютантът на КТМ Антоан Мео, който финишира на 13 минути пред лидера Пауло Гонсалвеш с Honda. След финала обаче организаторите заличиха 10,53 минути от изоставането на португалеца, тъй като той спря още в началото на етапа, за да помогне на падналия Матиас Валкнер с КТМ, който счупи крак и се отказа от състезанието.

След седмата отсечка Гонсалвеш води с 5,20 минути пред австралийската звезда на КТМ Тоби Прайс, който днес завърши шести.

Звездата на Honda Хоан Бареда, който вчера загуби пет часа заради повреда в двигателя днес не стартира в етапа и се отказа от състезанието.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията