Осем години в Ада

Удивителната история за завръщането у дома на Фабио Куалярела, превърнало се в кошмара на живота му

Sportinglife/Bleacher Report 08:30 ч., 27 Окт 2017
0
14962

Това, което феновете и медиите не знаят, е че в света на Фабио нещо не е наред. То е започнало повече от година преди подписа с Наполи, още в Сампдория и после в Удинезе.

Куалярела получава анонимни SMS-и на мобилния си телефон, обвиняващи го в зависимост към наркотиците, както и връзки с камората.

В началото ги игнорира, но в клубовете, където играе, сред другите писма от фенове започват да идват и такива, съдържащи същите обвинения. Сигурно е някой луд фен, някое хахо. Казва си го, съвсем обяснимо.

От деня, в който мечтата му се сбъдва и подписва с Наполи, съобщенията зачестяват рязко. Появяват се нови. Съдържат ужасни обвинения. Споделя с Де Ризо, а приятелят му доверява, че и той получава подобни.

"В тях имаше кодове - ABC 37 12. ABCD 37 27 12., такива неща", разказва собственикът на магазина. Обажда се на Пиколо, а той каза: Дайте ми телефоните, ще ги почистя.

Тримата се срещат в магазинчето и Пиколо отива в офиса отзад, за да попълни преписката си, както прави всеки полицай. Това е най-важното, убеждава ги. Ще проследим и прихванем човека, който праща съобщенията.

Футболистът се отплаща - намира по два билета за мачовете на Наполи на ченгето, подарява му и фланелки, които Пиколо си иска сам. На съотборници, но и на самия Фабио. За него не е проблем, защото фенове така или иначе постоянно му искат автографи, картички, фланелки...

Куалярела си сменя номера на мобилния телефон, с което съобщенията спират. Но се появява нов тормоз.

В пощенската кутия пред къщата на родителите му започват да идват по 1-2 писма седмично. Отваря ги майка му.

В тях има снимки на млади момичета, понякога непълнолетни, съвсем малки. Голи снимки. Текстът е, че Фабио е педофил и е спал с тези деца.

"Снимките видимо бяха свалени от сайтове в интернет - разказва Куалярела. - По качеството им си личеше. Това беше най-лошият момент в живота ми. Майка ми да види тези неща... "

И двамата - майка му и татко му, са корави южняци. Разбират за какво става дума и решават да не казват на Фабио за новите писма, за да не го дестабилизират психически. "Не съм знаел за стотици, после ги намерих и видях какво са ми спестявали мама и татко", казва футболистът.

Пиколо отново се появява като спасител. Дава съвет: "Не говорете с никого, това е човек от града или местността, щом знае адреса и точния дом. Писмата да се отварят само с гумени ръкавици, да не се пипат с ръце." Самият полицай ги събира в черни пликове и ги носи в участъка в Неапол.

Тормозът е огромен. Куалярела трудно си събира мислите на тренировъчното игрище и на терена. Играта му не върви, както му се иска.

Родителите му са постоянно на тръни. Нормалният им живот се преобръща, а най-лошото идва, когато в един пролетен ден снимката не е на голо момиче. Там има ковчег, а върху него и снимка на Фабио Куалярела.

"Синът на Виторио ще умре", гласи смразяващият текст.

Обвиненията в оргии с деца вече са ежедневие. Писма в дома на родителите му, SMS-и за него и на новия номер. Дните на футболната звезда се превръщат в кошмар.

"Сякаш този човек ни следеше от няколко метра - разказва Куалярела. - Излизах с приятели в града и получавах съобщение, че той знае точно в кой ресторант съм. Същото се случваше с татко, и на неговия телефон идваха съобщения, че знае къде е в момента."

Пиколо предупреждава Фабио - всеки е заподозрян, дори съотборниците му. Трябва да е някой, който е много близък.

Но нещата още се усложняват. Появяват се сайтове и видеа в отделни порнографски портали, където описанията са "Фабио Куалярела с малки момиченца". Адът се отваря за играча и семейството му.

Изобщо не го успокоява, че отварянето на видеата води на съвсем други места, където няма и следа от него.

"Пиколо започна да ги трие, унищожаваше ги по някакъв начин - разкрива нападателят. - Но слуховете се разпространяваха, защото все някой бе потърсил нещо с моето име в машините за търсене в интернет и ..."

Главата му е другаде, но не и на терена. Което е още по-непоносимо, защото цял живот е мечтал за тази фланелка. Куалярела е уплашен и в клуба го виждат.

"Това те изсмуква напълно - споделя днес Фабио. - То те сваля на земята, не ти оставя сили. Започнах да плача вечер, да взимам хапчета за успокояване. Чувствах се ужасно, в един момент дори някъде в главата ми се появи съмнение дали наистина не съм правил тези неща от писмата."

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис, който го е приел в отбора като син, вижда и усеща, че нещо не е наред. Пита го, но Куалярела не бива да казва на никого - така е казал Пиколо, който убеждава футболиста, че е много близо до намирането на шантажиращия го.

Де Лаурентис още веднъж го пита какво се случва, след като в клуба се получава писмо с подобно съдържание. В магазина на Де Ризо също започват да идват такива.

Тормозът става непоносим и Куалярела решава да се махне. Ювентус плаща 10,5 милиона евро следващото лято и нападателят не се замисля и за минута.

За феновете около Неапол героят става предател с едно движение на ръката, необходимо да подпише договора му с Юве.

"Ти си курва", крещи мотоциклетист към майка му Сузана. Както и "синът ти е лайно", доста често и към двамата му родители.

Играчът съвсем се скрива в черупка, спира да ползва социални медии и заживява затворено в Торино. Тренировка, у дома, тренировка, мач, у дома.

Пиколо измисля последния си ход, за да хване тъмния тип, който трови живота на футболиста. Събира пръстови отпечатъци от дискове или телефони в магазина на Де Ризо (долу), където ходят всички добри приятели на Куалярела. Сигурен е, че е някой от най-близкия му кръг.

Бащата на играча обаче споделя в един разговор по телефона със сина си, че започва да подозира Рафаеле.

И един ден, в магазина на Де Ризо, той доверява: Копелето е стигнало и до него. Праща му подобни съобщения на мобилния телефон. Явно Пиколо е много близо до разкриването и онзи е уплашен.

"Може ли да ги видя", пита Виторио Куалярела. Отговорът е: "Изтрих ги".

"Татко се обади и ми каза, че вече е сигурен, че Пиколо е човекът, който ни тормози", разказва за въпросния ден Фабио. Защо ще трие съобщенията? Нали е полицай, нали те са доказателства, следи?

Футболистът обсъжда с Де Ризо и двамата се обръщат към Джовани Бариле.

Източник: Bleacher Report

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията