Барса днес - като Реал вчера: Онеправдан и срещу всичко

Каталуня беснее, че всички фактори са срещу отбора. Точно, както бе в Мадрид миналия сезон

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 30 Яну 2017
0
2470

Това си беше гол. Топката влезе във вратата толкова явно, че не бе нужно да гледаш повторения, компютърни графики, измервания и тъй нататък.

И по радиото се чу, че е гол.

Защо обаче Алехандро Хосе Ернандес Ернандес не го видя, не е ясно. Защо не му помогнаха тъчрефеът и този до вратата - още по-малко.

Барселона изригна, след като недовиждането на съдиите отне 2 точки при гостуването на Бетис в неделя, завършило 1:1. Топката влезе дълбоко във вратата (57 сантиметра зад линията, ако трябва да сме точни) след удар на Жорди Алба, но играта продължи.

"Скандално, още една победа на Барса е отнета", реагира "Мундо депортиво".

Още една? Ето какво имат предвид Каталунците, които не могат да бъдат обвинени в прекомерна обективност, когато стане дума за рефери и синьо-червеното на Барселона.

На 5 януари реферите не видяха две явни дузпи за отбора на Луис Енрике при гостуването на Атлетик за Купата на краля. Барса падна с 1:2, въпреки че игра срещу 9 души в последните 10 минути. После обърна резултата в реванша.

Жерар Пике на излизане от терена размаха пръст заканително към ложите, където седеше Хавиер Тебас, шеф на Футболната лига. Енрике също беснееше.

Три дни по-късно не дадоха чиста дузпа за Барселона, след като Бруно Сориано от Виляреал легна пред топката и направи баскетболен чадър, за да спре удар на Меси. Мачът завърши 1:1, като този път и Пике, и останалите, наговориха куп обвинения срещу Тебас и съдиите. Играели за Реал.

С Бетис отново се случи така, че Барселона бе ощетен. И, естествено, при 4 точки изоставане от Реал, което може да стане седем, тъй като лидерът има мач по-малко, нервите в Каталуня са опънати.

Заговор? Едва ли.

Преди година Реал бушуваше за аванти в полза на Барса, като например в един скандален мач срещу Виляреал (ирония?), където гостите получиха дузпа за нарушение-фантом, а после такава не бе отсъдена за домакините. Мачът завърши 2:2, но можеше и да бъде спечелен от жълтите.

Реал се чувстваше ощетяван от всичко. И на всякакво ниво.

На 2 април 2016-а Мадрид би в Барселона, но пак с големи оплаквания от рефера, отменил наглед напълно редовен гол на гостите.

Кой свири Класикото тогава? Ернандес Ернандес. Обвинен, че помага на каталунците да си спасят крехкия аванс за титлата - те и я спечелиха с 1 т. накрая.

През този сезон Ернандес три пъти свири на Реал, три пъти дава дузпи за гранда, но при 1:2 в Севиля преди 2 седмици и той не помогна.

Сега е винен, че помага на Мадрид да си брани аванса на върха.

Палачинката се обръща, а всъщност, ясно е, че нещата са балансирани - никой не иска да помага на единия мегаотбор за сметка на другия. Все пак испанският футбол не се управлява от глупаци.

Барса плаче от съдии, но забравя как при 1:1 като гост на Реал Сосиедад топката влезе пак толкова във вратата, но този път - неговата. И трябваше да загуби мача. И не бе отдавна - през декември.

До голяма степен грешките се балансират и изравняват, въпреки че в това не може да има измерване "на грамаж".

Просто когато изоставаш, ти се струва, че всичко е срещу теб. И забравяш, че и в твоя полза са ставали гафове. Тогава обаче ги маркираш като недоглеждания, а срещу теб са "тенденция" и "заговор".

Напълно естествена реакция във футбола.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията