Защо Иско няма да разхожда лабрадора си преди Ел Класико?

Кучето се казва Меси, а халфът, който бута Реал към титлата с играта си, има минало с пристрастия към Барселона

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 22 Апр 2017
0
1936

Ел Класико е мачът, който сякаш разрязва планетата на две.

И да не си от Реал или Барса, със сигурност ще гледаш мача. И ще си избереш дали си за Кристиано или за Лео, дали искаш Зидан да вдигне титлата (Мадрид не я е печелил 5 сезона) или Луис Енрике да я отмъкне и да стане шампион три пъти поред.

Едно е сигурно. Иско Аларкон, халфът на Реал с невероятни игри в последните седмици и месеци, няма да разходи лабрадора си днес из квартала на Мадрид, в който живее.

Кучето се казва Меси. И преди да се шокирате, прочетете следващите редове.

"Трудно ми е да го разхождам, представете си да подвиквам "Меси, Меси" по улицата - казва Иско, като изобщо не му е смешно. - Идеята беше на брат ми, но признавам, че и аз бях съгласен."

Случва се преди 8 години, когато халфът от Андалусия още е играч на Валенсия. Момчето е запален фен на играта на Барса (не е привърженик на Барселона, просто харесва стила им тики-така от времето на Гуардиола) и дори кръщава кучето си на "най-добрия в историята".

Точно така Иско нарича Меси в интервю през 2010-а, когато е на 17 години и вече пробива в първия тим на Валенсия.

Лабрадорът и до днес живее с Иско и приятелката му, но само тя го разхожда. Футболистът на Реал го прави само, когато са във ваканция извън Мадрид.

През този сезон Иско играе много силно за Кралете, като има 9 гола в първенството и още 9 асистенции. "Извади" мача срещу Хихон миналия уикенд (3:2) с две фамозни попадения, второто в добавеното време.

Феновете обаче не забравят историята с кучето, както и две други, които са запечатани в социалните мрежи и ще преследват Иско Алкарон завинаги.

През 2009-а като съвсем млад играч той първо дава интервю, което е публикувано във facebook профила на Валенсия - там казва, че е "антимадридист, защото това е клуб без човешки стойности и отношения".

А две години по-късно в twitter потвърждава това и обявява подкрепата си за Барса срещу Реал преди мачовете от Шампионската лига между двата тима, като нарича треньора на Кралете - тогава Жозе Моуриньо - "арогантен".

Ако Иско донесе титлата, което изглежда напълно в свърхестествените му способности, разкрити напълно през този сезон, всичко това ще бъде забравено най-накрая.

Кучето Меси спокойно ще може да се разхожда с брадясалия си собственик по парковете на Мадрид, като Иско може просто да му подсвирква или подвиква...

Не е нужно да го вика по име.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията