Индианецът, който бди над племето "Реал"

Серхио Рамос татуира историята на своя живот върху тялото си, когато не е на терена, за да вкарва най-важните голове

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 08 Март 2017
0
19361

Историята е свързана с много разбити сърца. На съперникови отбори, на запалянковци, пронизани болезнено, както и на много жени по света.

С голове, които променят футболните летописи. С характер на боец, на индианец, който бди над територията си и племето си.

Това е историята на Серхио Рамос, която трябва да бъде пренаписвана вероятно в края на всеки месец. Защото бранителят на Реал не спира да добавя материал за нови глави в нея.

Два гола в Неапол - спасителни и ключови. Слагаме ви във витрината с изравнителния на "Камп Ноу" по-рано през сезона, благодарение на който Реал още има предимство пред Барса за титлата.

До победния срещу Депортиво в добавеното време за 3:2. До двата срещу Малага за 2:1. Това само този сезон.

Витрината става музей, когато имаме и попадения в два финала на Шампионската лига, едното от които - спасително в 93-ата минута.

Рамос е Индианец, който бди над племето. И точно индианският му произход е в основата на кариерата, която ще го направи легенда в Мадрид, когато спре да играе.

Историята започва в Камас, градче до Севиля. Тук на почит са три неща - музиката, боят с бикове и футболът. Камас дава някои от най-добрите танцьори и танцьорки на фламенко, тореадори, както и играчи в няколко водещи отбора на Испания.

Въпреки, че е съвсем малък индустриален град - по-скоро предградие на Севиля.

Не го дразнят подхвърлянията, че идва от място, пълно с хора със смесена кръв. Индианци, е название на населяващите региона, защото от повече от век там има голяма ромска колония. Никога не се е притеснявал от произхода и родното си място.

"Двама души са отговорни за това, че стигнах толкова далеч във футбола - казва Серхио днес. - Баща ми и брат ми.

Когато започнаха да ме викат да тренирам с първия отбор на Севиля и Хоакин Капарос да ми казва, че вижда в мен бъдещето, аз не можех повече да уча нормално. Нямах време. След тренировки бях смазан от умора, спях в часовете, а директорът на училището предупреди татко. Тогава той ме извика и ми каза: Ако футболът е това, което искаш, сега е моментът да решиш."

Брат му също е играч, но стига само до трета дивизия. Рене Рамос обаче има други интереси, учи за финансист, свири на китара отлично и футболът за него е повече хоби.

Но бащата Хосе Мария намира перфектния баланс.

Серхио се отдава изцяло на футбола. На Севиля, любимия отбор на цялята фамилия. Рене става нещо като ментор, движи всичките му дела извън това да тренира и играе (защото месец преди да навърши 18 той дебютира през 2004-а) и му казва кое е важно да прави и кое да избягва.

И до днес Рене е сянката на Серхио. Той върши всичко, за което на звездата на Реал не остава време. Планът на Хосе Мария Рамос сработва отлично.

"Видях татко да плаче два пъти през тези години - казва капитанът на Реал и Испания. - Когато почина дядо и когато спечелихме световното в ЮАР през 2010-а. Корав човек е."

Серхио също се превръща в корав тип. Няма избор. Съдбата не го оставя да си помисли, че всичко ще е цветя и рози, пари, слава и живот на кинозвезда.

Расте в талантливата компания на Хосе Рейес, Хесус Навас, Кепа Бланко и Антонио Пуерта - всички деца на академията на Севиля.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията