Черната котка на "черните котки"

Съндърланд откри причината за падението - 32 мача с Родуел като титуляр без победа

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 26 Окт 2016
0
942
GETTY IMAGES

Букмейкърите на практика отписаха Съндърланд за оцеляване във Висшата лига.

Единственият отбор без победа след първите 9 кръга изглежда обречен, а двама от основните му играчи - Джърмейн Дефоу и Джак Родуел, признаха: "Сега сме по-зле, отколкото миналия сезон".

Това е удар по репутацията на мениджъра Дейвид Мойс, който дойде с мисия да спаси клуба от изпадане.

Но шотландецът трябва просто да "изхвърли мъртвото магаре", както гласи британският израз за това, че в състава има карък.

Човек, който носи лош късмет на тима.

Това е точно Родуел. Един от най-скъпите играчи на Съндърланд, купен за 10 милиона лири преди 2 години от Манчестър Сити, е като воденичен камък за "черните котки".

Казано по-поетично - той е черната котка на "черните котки".

След трансфера му през 2014-а, халфът - някога топ талант на английския футбол, израснал в академията на Евертън, е започнал като титуляр в 32 мача от Висшата лига. Съндърланд е спечелил... нула.

15 ремита и 17 загуби.

Хайде сега пуснете Родуел в стартовите 11, ако ви стиска! В събота Джак отново започна като титуляр при гостуването на Уест Хем, за да види как Уинстън Рийд заби победното попадение за домакините в добавеното време. Това толкова познато чувство...

Серията е феноменална и продължава вече 1242 дни, като се простира и в края на периода му в Сити. Да, за последно отбор спечели двубой в английския елит с Родуел в стартовия състав през далечния месец май 2013-а. Това вече е прекалено, не мислите ли?

Такива дълги серии имат и други играчи, като ще се изненадате кой е на трето място в списъка.

Втори е Дарън Муур, защитникът на Дарби, който започна 29 поредни мача за тима през сезон 2009-2010 г., преди най-накрая да се зарадва на победа.

Трети остава Гарет Бейл, който изкара 2 години и 8 месеца в Тотнъм, преди да усети вкуса на победата в мач като титуляр. Отне му 22 двубоя!

Днес Бейл е един от най-добрите играчи в света и вторият най-скъп футболист в историята.

Серията на Родуел обаче е несравнима - 32 мача, и то говорим за основен играч, купен като звезда. А Гарет отиде в Тотнъм на 16 години и бе ясно, че тепърва ще се развива.

Съндърланд се спаси по чудо от изпадане в миналиите два сезона и то с финални спринтове, при които Родуел бе контузен и гледаше от трибуните.

Затова вариантите за ново чудо - и спасение - са два.

Или някой негов съотборник да вземе нещата в свои ръце (и крака), да прежали колегиалност и приятелство, да стисне зъби и да контузи Джак на тренировка.

Или Дейвид Мойс да направи очевидното - да му намери някаква друга работа в събота следобед, за да не е с тима на игрището.

Иначе този път няма какво да избави Съндърланд от сигурната му съдба.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията