В Англия има живот и извън Висшата лига

Какъв ще е сезонът в дивизиите под елитната и луксозна глазура

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 02 Авг 2016
0
1727
GETTY IMAGES

Завръщането на Могъщите моряци

Шест години отне на славния Гримзби да се върне в професионалния футбол. Моряците се давеха из Конференциите, но вече плуват във водите на Лига 2.

И най-малкото, заради Могъщия моряк - техния талисман, това трябва да ни радва. Миналия сезон той отпразнува един късен победен гол срещу Ийстли като си махна главата от костюма и я прати от воле в публиката! Е кой не иска да вижда такива лудости на мачовете!

Дзенга - ще успее ли да се адаптира?

Седмица преди сезона Уулвърхемптън смени Кени Джакет с Валтер Дзенга и в клуба настават интересни времена. Новите босове - китайски консорциум с огромни възможности, гледат към Висшата лига.

Но за напълно нов човек в английския футбол Чемпиъншип може да се окаже твърде тежка месомелачка. Не, не - не преувеличаваме. Първенството е убийствено тежко и няма лесни мачове.

Уил Григ е огън, това е ясно

Да, лятото мина под знака на лудостта с песента за северноирландския нападател. Кощунството да не го пусне за минута, въпреки световния натиск за това, ще тежи на съвестта на селекционера Майкъл О`Нийл. Но Григ, скромен и работлив нападател, който не подозираше, че славата така ще го затрупа, се захваща пак с това, което прави най-добре.

Вкарва голове и води отборите си към промоция. Преди 2 години отиде в МК Донс и ги прати в Чемпиъншъп с над 20 попадения. Миналия сезон стори същото с Уигън, където сега отново е на върха на атаката и острие на надеждата.

Време ли е Висшата лига да се запознае с този феномен в попкултурата?

Внимание за Родъръм и Бирмингам

Не заради невероятна селекция или огромни финансови ресурси. Мениджърите - те са ключът.

Диего Симеоне призна, че е впечатлен от Гари Раует, който изкара над месец в испанския клуб, за да се учи преди година. Сега неговият Бирмингам изглежда скрит фаворит за промоция във Висшата лига.

Веселите мелничари от Родъръм са водени от Алън Стъбс, който изведе Хибърниън от втора шотландска дивизия до купата на страната и евротурнири миналия сезон.

Първият играч за 1 лира

Брадфорд се възползва от най-странната клауза в договор на играч. Вратарят и капитан на Блекпул Колин Дойл имаше такава, която му позволяваше да бъде трансфериран за 1 лира, ако клубът отпадне в Лига 2. Което се и случи.

Брадфорд извади "парите" и взе солиден страж. Дали ще оправдае риска и вложената в него сума?

И за десерт: Дербито на Уимбълдън

Те най-накрая се събраха в една дивизия!

След възкресението на Лудата банда през 2002-ра, Уимбълдън АФК се срещна три пъти с МК Донс, клубът, който го наследи и премести седалището си на север от Лондон, в Милтън Кийнс. Но само в мачове за купите, минали под знака на свирепи обиди между феновете, нахлувания на терена и напрежение. Истинско дерби.

Сега за първи път двата клуба са в една дивизия - Лига 1, и мачовете им ще са зрелище.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията