Как ще ги стигнем, гибралтарците?

Те класираха два от два отбора, ние - само един

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 08 Юли 2016
0
1203

На "Уинстън Чърчил авеню" всичко е спокойно. Пътят по него към стадион "Виктория" е кратък, като... всеки път или пътека в Гибралтар.

Скалата, голяма колкото квартал на София ("Люлин" или "Младост", но с по-малко население), има своята футболна гордост - националната арена. Да сравняваме местоположенията на "Виктория" и "Васил Левски" ни се струва неуместно. Но са в центъра, на основен булевард, да.

С тази разлика, че в Гибралтар има много малко неща, които не са в центъра - просто трудно е да се диференцира периферия на това малко парченце земя.

Та от два сезона насам Гибралтар се появи и на картата на УЕФА, а отбори с екзотични имена - Линкълн Ред Импс и Колеж Европа, се състезават в турнирите. И се оказа, че на 8 юли 2016-а, Скалата край Иберийския полуостров класира 2 от 2 отбора в европейските турнири, а България - само 1 от 2...

2:1 за Гибралтар? Слава богу, още не сме ги срещали на футбол и косите ни не настръхват от такъв евентуален резултат.

Ред Импс, което ще рече - червените дяволчета, удариха Флора (Естония) с общ резултат 3:2 и чакат среща с големия Селтик. Велик момент за отбора! Преди година Линкълн-ите минаха през Санта Колома от Андора с 2:1 и отпаднаха гордо от Мидтиланд с 0:3 общ резултат в Шампионската лига.

Несменяеми шампиони са, като миналия сезон вкараха 130 гола в 27 кръга.

Вечно вторият Колеж Европа пък направо смрази Пюник (Армения) - 2:0 и 1:2, с което го елиминира. И сега ще се изправи срещу шведския АИК.

Нито "дяволчетата", нито "колежанчетата" имат някакъв шанс - ще запишат четири загуби и ще отпаднат, за да се концентрират върху битката си в първенството. Но е факт - България класира само един от два отбора от първи във втори кръг на турнирите, а Гибралтар - два от два.

Чакаме включването на Левски и Лудогорец тепърва, като - да не звучим черногледи, най-реални са надеждите ни през август в турнирите да е Разград. Тогава гибралтарски отбори със сигурност няма да има.

И все пак - притеснително е, че вече се сравняваме с футбола на скалата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията