Моуриньо в Юнайтед: Искам всичко. Не мога да работя без успехи

Юнайтед представи Специалния, той разкри двата съвета на сър Алекс

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 05 Юли 2016
0
1101
Manutd.com

Жозе Моуриньо бе представен пред медиите като мениджър на Манчестър Юнайтед и даде първата си пресконференция като такъв.

Ето най-важното от думите на Специалния:

"Нервен? Не съм нервен. Това предизвикателство идва точно навреме за мен. Разочарован съм, че няма да играя в Шампионската лига.
Трябва да направим всичко възможно през юли 2017-а, когато се готвим за сезона, да не чакаме жребий за Лига Европа, а да сме в Шампионската лига.

Това е работа, която всеки иска, но малцина я получават. Знам какво се очаква от мен. Аз не мога да работя без да постигам успехи.

Искам всичко. Искам да сме агресивни, да постигаме победи, да вкарваме голове, да не допускаме голове и феновете да са зад нас. Няма да получим всичко накуп, вероятно. Но ще опитаме.

Какво имам да доказвам аз? Има мениджъри, които са спечелили последната си купа преди 10 години. Аз спечелих моята преди една година. Представете си, ако аз имам да доказвам нещо, какво остава за тях. Имам да доказвам само на себе си.

За феновете на Юнайтед успехите бяха станали рутинни. Трябва да забравим последните години. Имах голям проблем в последните пет месеца. Първият беше ок, вторият - не чак толкова, а нататък бе катастрофа. Не мога без работата, без предизвикателствата.

Промени? Трансфери? Набелязахме четири приоритетни цели и работим по тях.

Третото ново име съвсем скоро ще е официално (Хенрик Мхитарян след Ерик Байли и Златан Ибрахимович). След това работим за четвъртото и след това дишаме спокойно, вече сме стабилни. Няма да чакаме 31 август за четвъртия, ще е по-скоро.

Трябват ми специалисти. Един-двама може да са мултифункционални, но ми трябват специалисти за работата, която ще искам на терена.

Идвам в най-големия отбор на Англия. Това е ясно.

Напускането на Райън Гигс не е моя отговорност. Райън искаше работата, която аз получих. Защо е станало така, питайте ръководството на клуба. Той взе смело решение и ако един ден иска да се върне в Юнайтед, докато аз съм тук, няма проблем от моя страна.

Сър Алекс ми даде два съвета. Каза ми да си донеса чадър. Вчера валеше на тренировъчната база, така че - благодаря за съвета! Освен това ми каза да донеса бутилка вино, защото ще се виждаме често. След като ваканцията му свърши, ще имаме доста срещи с него.

Понякога даваш път на млади играчи, защото си принуден от контузиите. Вторият начин е да ги пускаш в първия тим, когато можеш да си позволиш да не преследваш целите си в определен момент. Аз съм промотирал 49 млади играчи от академиите на клубовете, в които съм бил мениджър.

Уейн Руни ще играе основна роля в плановете ми. Може би той вече не е номер 9, не е централен нападател... Но никога не би трябвало да е номер 6, някой който подава пасовете си на 50 метра от вратата на съперника.

Да, пасовете му са невероятни, но и моето подаване е невероятно, когато не съм поставен под напрежение. Да вкарваш топката във вратата е най-трудното нещо. За мен той ще е 9, 10 или 9 и половина. Но никога номер 6, никога дори номер 8."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията