Трансферният цирк на футболния Ал Капоне

Донарума е първият в елитния списък на Мино Райола за "Лято 2017"

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 20 Юни 2017
0
6839

Докато светът се чуди къде ще играе Кристиано Роналдо, водачът на глутницата, която вие около трансферния пазар, не сваля телефона си от зарядното под палмите на имението си във Флорида.

На Мино Райола още му е рано да идва в Европа, той го прави обикновено около 1 юли, когато пазарът реално е отворен.

Неговите клиенти и тази година ще са обект на интерес и сделки за милиони, десетки, десетки милиони. През миналото лято безскрупулният тип напусна къщата на Ал Капоне, която притежава, за да продаде Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед, прибирайки 41 милиона евро за услугите си.

Заведе на "Олд Трафорд" и Хенрик Мхитарян от Борусия Дортмунд. Добута Марио Балотели до Ница, където на някогашният суперталант му потръгна...

Това лято Райола ще има още много работа за торби с пари. На първо време бе до Милано, където прекрати връзките на Джиджо Донарума с Милан, ясно заявявайки - той търси нов отбор, няма да преподпише.

И докато обърканият тийнейджър се чуди какво става, защо го замерят с долари на младежкото европейско в Полша и как така получава заплахи от ултраси на Милан, Мино потрива ръце. Купувач ще е или Ювентус, или Юнайтед, или Реал.

При всички положения цената няма да е под 50 милиона евро.

Ал Капоне е бил безпощаден към свои и чужди в бизнеса, и опериран от всякакви чувства и сантименти. Мино е същият. Циркът му отваря широката си и лъскава шатра отново през лятото на 2017-а.

След Донарума ще е Ромелу Лукаку.

Да, нападателят на Евертън също отказа да преподпише, очевидно посъветван от агента си, по сценария с вратаря на Милан.

Там ще падат големи пари. Челси продаде белгиеца за 28 милиона лири на тима от град Ливърпул, сега ще си го откупи за два пъти по толкова. Поне.

Блез Матюиди е наред, френски национал от ПСЖ с голяма репутация, заплата и качества. Говори се, че вече е близо до Юнайтед, Барса или Ювентус - което ще рече, тлъсти пачки от порядъка на 40-45 милиона евро. Мино е готов да изслуша офертите и тръгва към мястото на преговорите.

След това ще се разреши и въпроса със Златан.

Той не е на дневен ред все още. "Златната кокошка" с куп големи трансфери в кариерата, е контузен тежко и е свободен агент. Сделка може да стане през януари, но договорката - още през лятото или есента. Най-усилено се говори за Лос Анджелис Галакси.

Мино е в играта, както винаги. И това лято може да си купи някое имение на култов гангстер, я по Западното, я по Източното крайбрежие. Въпрос на предпочитания.

Големите пари пак ще са осигурени, дори само един или два от изборените възможни трансфери да станат.

А изглежда, ще станат всичките...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията