В устата на Вълка

Волфсбург скри магията на Роналдо и компания

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 07 Апр 2016
0
293

Когато се изтегли жребият за Шампионската лига, в Мадрид празнуваха. Волфсбург бе може би най-добрият вариант, който можеше да се падне на славния Реал.

Този сезон „вълците” не могат да „ухапят” никого в Бундеслигата, камо ли съзвездието на Кристиано Роналдо и компания.

Дойде мачът на „Фолксваген Арена”, а „кралете” се бяха подготвили за угощение.

Само че забравиха, че Германия е най-черната им страна. Въпреки няколко победи от последите години, общо в цялата си история Реал е триумфирал само 4 пъти на немска земя.

Забравиха и, че през декември Волфсбург стигна до елиминациите, побеждайки Манчестър Юнайтед с 3:2.

Започна се и „вълците” тръгнаха на лов. Бързо 2:0 с гол от дузпа на Рикардо Родригес и второ попадение на Максимилиан Арнолд.

Супертриото Роналдо – Бензема – Бейл не функционираше.

А и не му вървеше. Накрая победа с 2:0. През този сезон Волфсбург е толгова далече от класиране в Шампионската лига през Бундеслигата, колкото е далеч града от Мадрид. „Вълците” не могат просто да победят никого на местна почва. Еретично, но сразиха Манчестър Юнайтед и Реал.

„Направихме всичко, за което си говорихме преди мача – ликува спортният директор Клаус Алофс. – Напред играхме смело и технично. Доказахме, че можем да се мерим и с най-големите. Ако сме толкова смели и в Мадрид, можем да мечтаем.”

„Успяхме само 55 процента от мисията”, предупреди Арнолд, вкарал първия си гол в Шампионската лига.

Реал не само за първи път бе победен в турнира този сезон. За първи път допусна и гол.

А Зинедин Зидан видя колко е къс пътят от върха до падението. Славният французин пусна десет от героите, с които победи Барселона с 2:1 в събота. Единствено Данило влезе вместо Даниел Карвахал.

В социалните мрежи феновете на Волфсбург започваха да се шегуват злобно. Навсякъде се върти прословутото селфи от съблекалнята на Реал от „Камп Ноу”, където Роналдо е по бели гащи. Сега пред ликуващите реалци е застанало вълчето, символ на Волфсбург с високо вдигнати ръце.

Зидан пък има лична черна серия в Германия.

Когато блестеше като футболист, Зизу има три зауби и три равенства на немска земя.

Дебютът му като треньор завърши кошмарно. Рекорд на Шампионската лига не успя да постави костариканският вратар Кейлор Навас. Той запази мрежата си суха за 738 минути. Най-доброто постижение е на германеца Йенс Леман – 853.

„През първото полувреме имахме големи трудности – призна Зидан. – Има реванш, в който можем да оправим нещата. Липсваше ни интензивност. Аз съм големият виновник при всяка загуба.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията