ПСЖ и Сити отложиха развръзката

Блан каза, че Сити е по-силен от Челси

Sportinglife
Sportinglife 10:50 ч., 07 Апр 2016
0
1111
GETTY IMAGES

Пари Сен Жермен и Манчестър Сити направиха зрелищно 2:2 на "Парк де Пренс" и оставиха развръзката за реванша в Англия след седмица.

Англичаните влязоха като аутсайдери в мача, но са в доста добра позиция преди ответния двубой пред своя публика.

Още в 14-а минута Златан Ибрахимович получи право да изпълни дузпа, но Джо Харт спаси удара.

Златан получи нов шанс да вкара в 23-а минута, но не успя да уцели вратата от удобна позиция.

Сити поведе в резултата в 38-а минута, когато Фернандиньо подаде на Кевин де Бройне, който не остави шансове на Кевин Трап - 1:0 за Сити.

След пропуските в началото на полувремето дойде ред и на Златан Ибрахимович, който изравни в 41-а минута след грешка в защитата на гостите.

През второто полувреме двата отбора си размениха по още един гол. Парижани поведоха в 59-а минута с гол на Адриан Рабио.

Три минути по-късно ПСЖ можеше да реши мача в своя полза, но удар на Ибрахимович срещна горната греда, а при добавката Едисон Кавани не уцели вратата.

Сити стигна до скъпоценен втори гол в 72-а минута, когато Фернандиньо бе точен за крайното 2:2.

"Знаехме, че в Сити има страхотни играчи и очаквахме подобен труден мач. Сити бе много по-силен от Челси, а и ние играхме по-зле, отколкото срещу Челси. Трябваше ние да поведем в резултата, а вместо това те ни вкараха без да създават нещо опасно.

Вторият им гол също падна от нищото. Манчестър Сити показа голяма ефективност. Трудно е, когато допускаш два гола у дома. Смятам обаче, че ние сме по-добрият отбор технически погледнато и ако създадем същия брой шансове, ще успеем да се класираме", обясни наставникът на парижа Лоран Блан.

"Доволен съм от резултата, защото не е малко да вкараш два гола като гост и да не загубиш. Ако искаме да печелим обаче, не можем да си позволим да допускаме грешки като при първия им гол. Още от началото на мача показахме, че имаме желание да спечелим и да вкарваме голове, но късметът не бе на наша страна, а и смятам, че Ибрахимович бе в засада при втория им гол.

Предстоят ни още 90 минути, които в никакъв случай няма да бъдат по-леки. ПСЖ е много силен отбор, който не е лесно да бъде преодолян. У дома следващата седмица трябва да си свършим работата на терена", каза пък Мануел Пелегрини.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията