Идеалните 11 в историята на Реал Мадрид

Само един от най-великите „бели” излиза в Ел Класико днес

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 02 Апр 2016
0
4760

След като подреди идеалните 11 в историята на Барселона, елитният руски вестник „Спорт експрес” избра и най-великите за Реал Мадрид.

Само един от състава, разположен по схемата 4-4-2, ще излезе днес в Ел Класико.

Икер Касияс

Най-добрият вратар в историята на Реал Мадрид нямаше и 21 години, когато вдигна две купи в Шампионската лига.

До следващата среща с трофея с ушите се наложи да чака 12 години, но именно с Икер Касияс на вратата „кралете” спечелиха заветната Десима.

Вратарят има 18 трофея с „белите”, включително 5 шампионски титли.

Мигел Чендо

Още един знаменит възпитаник на школата на Реал Мадрид.

Мигел Чендо затваряше десния фланг в отбраната 16 сзона и с него „балетът” стана първият отбор, спечелил първенството 5 пъти поред (от 1986 до 1990 г.).

Чендо е шампион на Испания 7 пъти, два пъти вдигна купата на УЕФА, а завърши кариерата си веднага след като Реал победи в Шампионската лига през 1998 г.

През май 2011-а Мигел отново игра в титулярния състав на гранда – в благотворителен мач в родната Мурсия за набиране на средства в помощ на пострадалите от урагана.

И на 49 години излезе на терена със своя №2.

Мануел Санчис

Капитанът на Реал Мадрид 13 години не облече друга фланелка.

Мануел Санчис беше единственият защитник в петорката на Емилио Бутрагеньо – петима възпитаници на школата на клуба, които заедно спечелиха първенството 5 пъти поред и създадоха нови стандарти за красотата в играта.

Но от цялата петорка само Санчис дочака спечелването на Шампионската лига.

Маноло беше капитан за победата през 1998-а, а през 2000-а, вече на 35 години, се наслаждаваше на нов триумф, но вече от резервната скамейка.

Фернандо Йеро

Защитникът с фамилия Желязо вкара 126 гола от 598 мача с Реал Мадрид.

Отличният далечен удар и великолепната игра при стандартни положения донесоха на дълголетния капитан Фернандо Йеро статуса на най-добър стрелец в шампионата сред бранителите.

В името на справедливостта – няколко сезона игра на поста на дефанзивен халф, като показа феноменален избор на позиция и виждане на играта.

Роберто Карлуш

Оръдейните удари на бразилеца от преки свободни удари станаха един от символите на Реал Мадрид на границата на вековете.

Роберто Карлуш се превърна в образец за краен защитник, изпълнявайки колосален обем работа по целия ляв фланг.

Без фирменото центриране на бразилеца след дълъг пробив нямаше да го има и може би най-знаменития гол на Реал Мадрид – на Зинедин Зидан от воле във финала от Шампионската лига срещу Байер (2:1) през 2002-а.

Източник: Спорт-експрес

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията