Проклятието на Надал отново удари

Повече изненади в женската схема

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 21 Яну 2016
0
426
GETTY IMAGES

"Преди две седмица играх срещу него, очевидно няма е лесен мач, но чувствам, че играя добре и вече имам няколко мача зад гърба си. За мен е вълнуващо, че ще играя в третия кръг и че ще е срещу него.

Излизам, за да покажа най-доброто от себе си и се надявам да играя по-добре от Бризбейн, може би ще направя някои неща по различен начин. Дори и нещо да не е наред с него, той винаги играе добре.

Никога не показва на опонентите си, че има проблем, но си мисля, че имах своите шансове, особено след спечеления втори сет. Всички обаче знам как играе той – невероятен спортист. Това е мач, който искам да изиграя, искам да изляза на корта и изходът от двубоя да е различен. Надявам се", сподели Григор.

Българинът потегли с две очаквани победи, но и срещу Паоло Лоренци, и срещу аржентинския квалификант Марко Трунхелити не убеди с представянето си.

Дано е запазил големия си мач именно за третия кръг...

На това стъпало ще видим интересен сблъсък между Давид Гофен и Доминик Тийм, които ще определят осминафиналния съперник на Григор или Федерер. Предстоят и френски дербита като Цонга - Ербер и Монфис - Робер, а в най-интересния двубой ще видим шестия поставен Томаш Бердих срещу Ник Кирьос.

Вторият в схемата Анди Мъри загуби само 11 гейма в първите си две срещи досега, но шотландецът е в изчакващ режим на обаждане от съпругата си Ким, която всеки момент трябва да роди. Ако това се случи, миналогодишният финалист незабавно си тръгва от Мелбърн. Иначе за него предстои трети кръг срещу Жоао Соуса.

Както можеше и да се очаква, при жените изненадите след първите два кръга са далеч повече.

Втората поставена Симона Халеп отпадна още на старта, а същата съдба сполетя и Винъс Уилямс. Петра Квитова, №6 в схемата, загуби във втория кръг от напористата Дариа Гаврилова.

Мачът Агнешка Радванска - Южени Бушар се очакваше с огромен интерес, но хитрата полякиня не остави шансове на канадката.

Серина Уилямс започва без колебания, след като не бе играла от полуфиналите на US Open миналата година. Шарапова също е убедителна - със 7 загубени гейма в два мача.

Но най-силно впечатление прави Виктория Азаренка, която е близо до най-добрия си тенис след близо две години контузии и проблеми.

Двукратната победителка в Мелбърн започна с 6:0, 6:0 срещу Алисън Ван Уйтванк, а след това разгроми Данка Ковинич с 6:1, 6:2.

За поставената под №14 предстои наглед безпроблемен трети кръг срещу Наоми Осака, но на осминафиналите дебне Гарбине Мугуруса. 

Този път Вика не е в половината на Серина и двете приятелки могат да се срещнат чак на финал, което изглежда повече от логична развръзка при дамите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията