Григор се справи с италиански ветеран

Победи за Федерер и Джокович

Sportinglife
Sportinglife 12:45 ч., 16 Яну 2016
0
1001

Григор Димитров трябваше да отразява четири сетбола на италианския ветеран Паоло Лоренци във втората част, но все пак стартира с чиста победа на Откритото първенство по тенис на Австралия - 6:3, 7:6(8), 6:3.

Успехът осигури 45 точки за световната ранглиста и 60 хиляди австралийски долара за Григор Димитров, който в следващия си мач ще срещне аржентинеца Марко Трунгелити, който надигра с 3:0 сета словака Йозеф Ковалик.

Мачът между Григор и Лоренци стартира с размяна на пробиви, като италианецът пръв взе подаването на водещата ни ракета, но последва незабавен рибрейк. Димитров реши сета с нов брейк за 5:3, след което го затвори комфортно на свой сервис.

Българинът пропусна отлична възможност да запише пробив още при второто подаване на съперника си във втория сет, след като пропиля три възможности в третия гейм. В крайна сметка двамата тенисисти стигнаха до тайбрек, в който Григор спаси четири сетбола на Лоренци - два от тях на негов сервис.

Италианецът дръпна с брейк в началото на третата част, но Димитров не само го заличи за 3:3, а взе още едно подаване на ветерана за 5:3 и приключи срещата с гейм на нула.

Роджър Федерер, който е евентуален съперник на Григор в третия кръг, стартира с експресна победа с 6:2, 6:1, 6:2 над Николоз Басилашвили и във втория кръг ще се изправи срещу Александър Долгополов.

Новак Джокович също преодоля в три сета Хьон Чунг, а успехи в първия кръг записаха още Кей Нишикори, Томаш Бердих, Марин Чилич и др.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията