Жалко, жалко, жалко!

Григор се би с Надал в петчасов епос, но не успя

Sportinglife
Sportinglife 14:20 ч., 27 Яну 2017
0
1680
GETTY IMAGES

Григор Димитров се би като равен с Рафаел Надал в близо петчасов трилър, но загуби с 3:6, 7:5, 6:7, 7:6, 4:6 в епохален полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Българинът не успя в 11-ия си мач за годината, след като спечели първите 10, взе титла в Бризбън и си проправи път до последните четири в Мелбърн.

Испанецът отново разочарова Григор, след като преди 3 години го спря на четвъртфинал в голяма драма със сълзи на същия корт в Австралия. В деветия мач на двамата, Надал спечели за осми път.

Беше епос. Нерви, екстаз и отчаяние. Победата прескачаше от двете страни на мрежата, без да е сигурна кого да избере до последно.

Поражението по никакъв начин не дойде след слабости на Димитров. Той продължава да е в отлична форма, но има дни, в които опит, рутина, екстра класа и малко късмет в решителни моменти са не по-малко важни фактори за победата.

Този бе един от тях - Надал спечели. Не се огъна при 3:4 и 0:30 в решителния сет, обърна и взе подаването си. После нанесе удара си - пробив и 5:4.

За да ни отчая с 6:4 в петата част.

Надал отива на епична битка на финала срещу Роджър Федерер в позабравена напоследък класика от първите години на новия век.

Григор за втори път стигна и отпадна на полуфинал в турнир от Големия шлем. Но е очевидно - близо е до класата на най-силните. И като психика и мотивация не им отстъпва.

Има само едно нещо, от което да ни е яд - че можеше да гледаме Григор на финал. Но няма нито една причина да не сме горди от представянето му.

Можем да го кажем смело - най-доброто тепърва предстои.

След дни като този с петчасови трилъри, които ни заковават пред телевизора в пълно обсебване от емоции, това е гарантирано.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията