Какво научихме в Гран при на Бразилия

Едно от предимствата на Розберг вече е ясно

Sportinglife
Sportinglife 12:45 ч., 16 Ное 2015
0
651
Getty Images

Лош ден за бразилците

През 2014 Фелипе Маса се качи на подиума, а вчера завърши 8-и и след финала беше дисквалифициран заради това, че гумите му са били твърде много подгрети на старта.

Правилата разрешават 110 градуса, а сликовете на Маса са били нагрети до 137 градуса на стартовата решетка.

Маса е и последният бразилец, печелил у дома – през 2008, когато караше за Ferrari и за половин минута изглеждаше, че е спечелил световната титла.

Фелипе Наср завърши 14-и, а след това мина едно място напред, но лошата новина за Sauber е, че на тази писта тимът нямаше шанс за място в зоната на точките.

Твърде голяма разлика

Само Фетел и Райконен, които финишираха трети и четвърти бяха на финала в обиколката на двамата пилоти на Mercedes, заели първите две места.

Това е достатъчно, за да посочи разликата между световните шампиони и всички останали в края на сезон 2015.

Всички отбори вече работят усилено по колите си за догодина, но ще трябва да почакаме, за да разберем дали някой друг освен Ferrari ще успее да направи голяма крачка напред в посока челото на колоната.

Кой ще изостане?

Сезон 2016 може да се окаже много труден за Sauber например и дори Lotus, най-малкото защото опашкарите от тази година се готвят за голям скок напред.

В Бразилия McLaren направи нова крачка напред, а бурното развитие на тима тепърва предстои и по-голямата част от него ще мине при закрити врата в Уокинг, но през пролетта ще го видим.

Новият отбор Haas F1 ще тръгне силно със сериозна техническа подкрепа от страна на Ferrari, а с новата си кола, моторът от Mercedes и техническата помощ от Williams Manor ще се отлепи от дъното.

Така че, тези, които днес са с вредата на колоната, утре може да са на опашката, особено ако не си свършат добре работата през зимата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията