Хамилтън вече има три титли, но интересното тепърва предстои

Състезанието в Остин беше показателно за сезон 2015

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 29 Окт 2015
0
630
Getty Images

Реакциите на пилотите след състезанието в Остин също са показателни.

Факт е, че Нико подари победата на Хамилтън с необяснимата си грешка 8 обиколки преди финала, когато колата му се хлъзна и той излезе за кратко от трасето.

Люис обаче обясни, че е бил с нови гуми и до финала е щял да догони и изпревари Нико, без значение дали той мисли, че му е подарил победата или не.

Що се отнася до инцидента на първия завой, тезата на Нико, че ситуацията трябва да се анализира беше подкрепена от Тото Волф, но Люис обясни, че не е действал агресивно, че не е избутал нарочно Нико и затова не вижда смисъл тази случка да се обсъжда отново.

На няколко пъти в последните седмици Хамилтън демонстрира, че Розберг е затворена страница за него – за разлика от миналата година Нико не е толкова бърз, нито толкова стабилен, че да притисне Хамилтън, който вече търси конкуренция извън Mercedes.

Люис подхвърли темата на Себастиан Фетел, който веднага се закачи и обясни, че догодина Скудерията ще иска да се бори с Mercedes за лидерството.

Малко необичайно, но по темата се включи и другият пилот на Ferrari Кими Райконен, който обясни, че догодина и той иска да е съперник на Хамилън.

За Розберг никой не се сеща, само PR отделът на Mercedes милостиво го добави в изказванията на Хамилтън за претендентите за титлата за догодина.

След състезанието в САЩ Люис заяви, че за него е било изключително важно да вземе титлата в „стила на Сена” – доминация през сезона, агресия в състезанието, „унищожаване” на съотборника и демонстрация на скорост и стратегия, в които съперниците ти да не могат да открият слаби места.

И успя да го направи.

Сега предстои да видим какъв ще е отговорът на Розберг, още този уикенд в Мексико може да има изненади за шефовете на Mercedes.

А в началото на 2016 ще разберем дали Хамилтън ще поеме ролята на лидер във Формула 1 и как ще реагират на това Фетел, Фернандо Алонсо и съотборникът му Нико Розберг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията