Двубои с калкулатор

Германия май си избра съперник за четвъртфиналите

Анна Николова
Анна Николова 09:10 ч., 11 Окт 2015
0
1588
Lap.bg

Волейболните ни национали спечелиха и втория си мач от група А на европейското първенство, което тече в България и Италия.

Късно снощи българите се наложиха с 3:2 над Чехия и продължават да са на първо място в класирането в потока.

Резултати и програма

Група А

Чехия –Холандия 1:3

България- Германия 3:0

Германия – Холандия 2:3

България – Чехия 3:2

Група В

Хърватска – Франция 0:3

Италия – Естония 3:0

Франция – Естония 3:1

Хърватска – Италия 0:3

Група С

Словения – Беларус 3:0

Полша – Белгия 3:0

Беларус – Белгия 0:3

Словения – Полша 1:3

Група D

Словакия – Сърбия 2:3

Русия – Финландия 3:0

Сърбия – Финландия 3:0

Словакия – Русия 0:3

Програмата

Група А

Чехия – Германия

България – Холандия

Група В

Естония – Хърватска

Франция – Италия

Група С

Белгия – Словения

Беларус – Полша

Група D

Финландия – Словакия

Сърбия - Русия 

С успеха тимът ни си гарантира участие в следващата фаза като след днешния мач с Холандия ще стане ясно дали националите ще завършат като лидери първата фаза.

„Лалетата” също имат актив от две победи след като снощи спечелиха с 3:2 срещу Германия. Преди директния си сблъсък с България обаче Холандия е на второ място заради един загубен гейм в повече.

Както е известно и на Европейското първенство, както в Световната лига тази година, основен критерии за класиране в груповата фаза е броят победи.

След това са спечелените от тях точки, трето по важност е отношението спечелени-загубени геймове и на последно място отношението спечелени-загубени в отделните части точки.

Така тимът на Пламен Константинов ще има нужда единствено от успех, без значение дали с 3:0 или с 3:2 срещу Холандия, за да запази първото си място и да се класира директно за четвъртфиналите. „Лалетата” пък ще останат втори.

Третият продължаващ отбор от нашата група ще се определи от двубоя между Германия и Чехия, който ще се играе в 17,45 часа днес.

Загубилият напуска битката още след тази фаза, а победителят ще остане на трето място в класирането.

Всъщност именно третото място се оказа по-привлекателно за тимовете от потока.

Според регламента отборът, който се класира там ще играе с втория от група С, чийто мачове са във Варна. След първите две срещи там се намира тимът на Словения. Победителят от този сблъсък пък среща на четвъртфиналите отбора победител в нашата група.

В същото време отборът заел второ място в „българската група” в плейофите ще се изправи срещу третия от група С – Белгия, ако класирането там остане непроменено. На четвъртфиналите обаче победителят от този сблъсък среща Полша.

Световните шампиони са почти сигурен победител в група С.

„Театралната игра на двата отбора преди нас ни повлия. Всичко ще се решава в последния ден за местата в групата след резултата, който си устройха Холандия и Германия”, коментира пред БНТ след успеха над Чехия националния селекционер Пламен Константинов.

Думите му по отношение на двубоя между „лалетата” и Бундестима подкрепи и разпределителя Георги Братоев.

„А защо го наричате мач. Явно господинът, който седи на пейката на Германия не си е научил урока от вчера. Смятам, че от нас зависи да покажем, че това, което се случи вчера не е случайно. А за това с кой ще играем за влизане в полуфинала няма никакво значение. Един голям отбор ако иска да стигне до медалите, трябва да премине през всички силни отбори. Не смятам, че трябва да се страхуваме от някой. Германците са взели своето решение – те смятат, че ние сме по-слабият отбор. Смятам, че е редно да им покажем, че това не е така”, заяви плеймейкърът.

„В крайна сметка германците много държат да не играят с Полша, а с нас. Ние ще им дадем още една възможност”, отбеляза и капитанът на националите Владимир Николов, който срещу Чехия получи почивка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията