В 5 дербита Реал не бие Атлетико

„Дюшекчиите” влизат в битката за Мадрид след две загуби

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 02 Окт 2015
0
657
GETTY IMAGES

Мадрид е в треска. В неделя вечер един срещу друг се изправят Атлетико и Реал, които само преди година и половина се срещнаха във финал на Шампионската лига. Дълги години Реал бе абсолютен хегемон в дербито.

До старта на ерата Диего Симеоне. През нея Атлетико стана властелин на големия мач, макар да загуби най-най-големия – финала в Шампионската лига в Лисабон през 2014 година. Сега Атлетико е в серия срещу съперника и вече пет двубоя няма поражение.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Барселона – Лас Палмас 1 и над 2,5 (2:1)

Валенсия – Гранада 1 (1:0)

Севиля – Райо Валеано 1 и над 2,5 (3:2)

Депортиво – Еспаньол над 2,5 (3:0)

Реал Сосиедад – Атлетик Х (0:0)

Но „дюшекчиите” влизат в срещата от нетипично положение – загубиха два пъти поред за седмица. Последното поражение бе от новия лидер в елита Виляреал с 0:1.

В последните 38 шампионатни мача Атлетико има само 3 поражения. Реал пък от 16 срещи е непобеден. На своя „Висенте Калдерон” Атлетико не е пуснал гол в шест от последните 8 двубоя. Реал е бил със „суха мрежа” в пет от шест последни мача.

Коке от Атлетико е все още по въпрос. Любимецът на агитката Фернандо Торес вероятно ще бъде предпочетен пред Джаксън Мартинес в атаката.  От Реал отпадат Пепе, Гарет Бейл, Хамес Родригес и Данило.

Прогноза – Х и над 2,5
Мачът е в неделя от 21,30 ч по Sport+

Селта – Хетафе

Мадридският тим загуби последните си 7 гостувания в Примера. А Селта вкарва най-малко по три гола в 3 от последните 4 домакинства. Тимът от Виго е непобеден вече в 11 двубоя в първенството. В миналия кръг Хетафе спечели с 3:0 срещу Леванте, а Селта стигна само до 1:1 с Ейбар. От началото на сезона домакините нямат загуба.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч пряко по F+

Севиля – Барселона

За една седмица Барселона изгуби два от символите си заради контузии – Лионел Меси и Андрес Иниеста. Шампионът спечели 23 от 27 мача в Примера дивисион. А Севиля взе първи успех през сезона едва в миналия кръг. От 12 дербита във всички турнири срещу Севиля каталунците са непобедени. Барса е в серия от два мача без успех на чужд терен – 1:1 с Рома и 1:4 от Селта.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 17 ч по Sport +

Гранада – Депортиво

Гранада получи по три или повече гола в последните си 3 домакинства. Отборът е в серия от четири поредни загуби. В последните три Гранада въобще не може да вкара гол. Депортиво вкарва по 2 или повече гола вече четири кръга поред. В последните 10 мача тимът от Ла Коруня е загубил само веднъж.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 19,15 ч пряко по F+

Еспаньол – Спортинг

Домакините получиха 14 гола в последните пет мача. Спортинг е излизал със „суха мрежа” в пет от последните 7 дербита срещу Еспаньол във всички турнири. През този сезон новакът от Хихон е допуснал по най-малко 2 гола в последните си три двубоя в Примера. Абрахам и Папе Диоп няма да играят за Еспаньол заради контузии. Бернардо се завръща след наказание за Спортинг.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 21,30 ч

Лас Палмас – Ейбар

Ейбар е спечелил само едно от последните си 13 гостувания в Примера. Малкият баски тим влиза в мача след две поредни ремита.  Лас Палмас е допуснал само едно попадение в последните си три домакинства. В миналия кръг Лас Палмас бе близо до реми на „Камп Ноу”, но загуби с 1:2.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 23 ч

Малага – Реал Сосиедад

Вече шест кръга Малага не може да вкара гол. А от осем домакинства няма победа. Реал Сосиедад не е губил като гост на Малага от шест двубоя във всички турнири. През миналия сезон Малага направи престижно 0:0 като гост на Реал. А Реал Сосиедад постигна същия резултат в баското дерби с Атлетик. Все още постът на треньора Дейвид Мойс е застрашен.

Прогноза – Х и поз 2,5
Мачът е в събота от 23 ч

Райо Валекано – Бетис

Райо спечели последните четири домакинства срещу Бетис във всички турнири. Бетис загуби само в един от последните четири кръга. През миналия уикенд загубата на Райо с 2:3 от Севиля спря серия от две поредни победи. В 7 от последните 8 мача на Бетис са падали два или повече гола.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е  неделя от 13 ч

Атлетик – Валенсия

Последните четири сблъсъка завършиха наравно. Валенсия има само една загуба от Атлетик в последните 13 срещи във всички турнири. „Прилепите” са загубили веднъж от 12 двубоя в Примера. Валенсия успя да вземе самочувствие с 1:0 над Лион в Шампионската лига. Атлетик не е печелил мач от три кръга.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 17 ч пряко по F+

Леванте – Виляреал

Лидерът в класирането Виляреал е в серия от шест победи над Леванте във всички турнири. В последните пет дори не допусна гол. Виляреал спечели последните пет кръга. Леванте няма победа от 10 кръга в Примера. В последните три мача тимът допуска два или повече гола. От три кръга Виляреал е пуснал един гол.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в неделя от 19,15 ч пряко по F+

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията